15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜNDEN GEÇEN ARAÇLARA CEZA

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

15 Temmuz Şehitler Köprüsünden geçen Doblo, Kango,Caddy ve Connect gibi araçlara UKOME tarafından çok fahiş rakamlarda cezalar yazılıyor. Bu cezalardan hiç kimsenin haberi yok. Hatta biz arabaları satsak bile bu cezalar biriktiği için ödeme imkanımız kalmamış. 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün bu araçlara yasak olduğunu 15 Mart 2019’da KGM’ den gelen mesajla öğrendim. Kara Yolları Hareket Merkezi’ne gittiğimde benim gibi yüzlerce insanın mağdur olduğunu öğrendim. Kurum ve birimler tarafından zamanında bilgi verilmeyip bu cezaların birikerek ağırlaştırılmış bir şekilde, bizlere yansıtılmasının insan haklarına uyumlu olmadığını düşünüyorum. Hiç olmazsa bir veya iki kez geçtikten sonra; kesilen ceza, araç sahibine gelseydi, buradan geçişin yasak olduğunu anlar ve bir daha bu köprüden geçmezdi. Bir mesaj, mail ya da bir ceza makbuzu gelmiş olsaydı yine bir uyarı yapılmış olurdu. Ayrıca E.Devlet üzerinden sorgulandığında böyle bir borç görünmemektedir. Belki de KGM; yazılı veya görsel olarak yayınlamış olabilir. Ancak benim gibi gözden kaçıran yüzlerce insan var, ruhsatta kullanım amacı hususi ve 1. sınıf olan bu araçlar, kamyonet sınıfına konulması akıl alır gibi değil. Komple camlı ve 5 kişilik koltuğu olan bu araçlar, tamamen yolcu veya aile taşımacılığı için otomobil olarak tasarlanmış olup ruhsatında kamyonet yazıyor diye zorunlu güzergahımız olmasına rağmen, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün yasak olması bizlerin işini, zamanını ve hayatını olumsuz yönde, ciddi anlamda etkilemektedir. Lütfen, yetkililerden arzumuz; haberimiz olmadan biriken bu borçların silinmesi ve bu araçların 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü kullanması en büyük dileğimizdir. Yetkililerden bu konuda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.