Doğrulanmış başarı

Çanakkale'deki Gezi eylemlerinde sprey boyayla yazı yazdığı için dava açılan 13 yaşındaki B.T.I.'nin hapisle veya ailesinden alınması istemiyle yargılanması çocuk hakları ihlalidir

Bu kampanya 1.415 destekçi ile değişim yarattı!

O DAHA BIR COCUK!

"Canakkale’de geçen 3 Haziran’da Gezi Parkı gösterileri sırasında düzenlenen bir yürüyüşte, İnönü Caddesi’nde yola sprey boya ile 'Hükümet İstifa’, 'Faşizme Ölüm', Demokrasi Caddesi’nde ise kaldırıma İngilizce ’F.... the police’ yazıları yazılmıştı. Polis kameralarının çektiği görüntülere göre yazıları 13 yaşındaki ilköğretim sekizinci sınıf öğrencisi B.T.İ.’nin yazdığı ileri sürüldü. Savcının sevk ettiği Adli Tıp uzmanı, suçunun hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp, davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmemiş olduğu kanaatine varıp, B.T.İ.’nin cezai ehliyetinin olmadığını belirten rapor hazırladı. Buna karşın Cumhuriyet Savcısı Ozan Kaya’nın hazırladığı iddianameyle 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde 'kamu malına zarar vermek' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. "

Bu imza kampanyasi tarafimdan -aileyi de bilgilendirmek suretiyle- bireysel tepkimizi ortaya koymak amaciyla baslatildi cunku,"O DAHA BIR COCUK!"

13 yasinda bir cocuk siyasi bir davanin konusu olamaz.Cocuklar,yetiskinler gibi irade sahibi degildir.

Yere sprey boyayla yazi yazan bir cocugun iki yil hapis istemiyle yahut ailesinden alinip yetistirme yurduna verilerek cezalandirilmasi mantik disidir,Cocuk Haklari Sozlesmesi'ne  aykiridir.

Yargilama sone erdirilmeli,B.T.I rahat birakilmalidir.

Bugün Görkem imzanı bekliyor!

Görkem Sönmez bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «13 yaşındaki Gezi sanığı B.T.I. rahat bırakılsın! Yargılanması çocuk hakları ihlali». Görkem ve imza atan diğer 1.414 kişiye katıl.