Petition update

BİMER ve CİMER'e YAZILACAK METİN ÖRNEKLERİ

Güneş Ergüden
Antalya, Turkey

Jan 6, 2018 — Tüm destekçilerimize çok teşekkürler . Şimdi sesimizi üst mercilere iletmeye başlamak için yardımınıza ihtiyacımız var.

Başbakanlık İletişim Merkezi(BİMER) ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi(CİMER)'ne çekinmeden istek, öneri ve şikâyetlerinizi bildirebilirsiniz. Biz iki merkeze de aynı talepleri ilettik.

https://www.bimer.gov.tr/ https://basvuru.tccb.gov.tr/Forms/pgDefault.aspx

Muhatap olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı seçebilirsiniz.

Aşağıda bizim yazıp yollamış olduğumuz, sizlere fikir vereceğini düşündüğümüz örnek metinler var. Bunların aynısını seçebilir, harmanlayabilir veya tamamen kendi isteğinize göre yeni metinler hazırlayıp yollayabilirsiniz.

Dedegöl sizlere şimdiden teşekkür ediyor.

" 1-Isparta ilinin Aksu İlçesi’ne bağlı Eldere köyünün yaylası olan Kuzukulağı yaylasındaki uzun duvarlarda tırmanış rotaları açan bir dağcıyım. 6 ED 50 formatındaki koordinatları “Eski Y 343821.34 ve Eski X 4169027.75 ile Eski Y 346385.55 ve Eski X 4168033.34” arasında yer alan bu alana 17.10.2017 tarihinde 201700792 sicil numarasıyla maden ön arama ruhsatının verildiğini öğrendim.
Bu bölge dünyaca ünlü tırmanıcıları ağırlamış, kaya tırmanışı ve mağaracılık alanlarında dünyada sayılı yerler arasına girmiş çok değerli bir doğa sporları ve turizm alanıdır. Bölge Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6.Bölge müdürlüğü tarafından Korunan Alan olarak teklif edilmiştir ve bu süreç devam etmektedir. Böyle değerli ve korunması gereken bir coğrafya tahrip edilmemelidir. Bu değerli bölgeye maden arama veya çıkarma ruhsatı verilmiş ise, bölgedeki turistik ve sportif faaliyetleri geri dönüşü olmayacak şekilde sonlandıracak bu izinin ve ruhsatın iptal edilmesini istiyorum.

2- Isparta Aksu İlçesi'ne bağlı Eldere köyünün yaylası olan Kuzukulağı Yaylasında, yer altı ve yer üstü içme suyu kaynaklarının, önemli mağara ve dağcılık alanlarının yok edilmesine neden olacağından bu kadar önemli bir doğal alanda mermer ocağı açılmasına karşıyım.

3- Dağcılık Federasyonu sporcusuyum. Isparta ili Aksu ilçesi Kuzukulağı yaylasında 2000 yılından bugüne dağcılık faaliyetleri yapmaktayım. Bölge 2000 yılından beri binlerce yerli yabancı dağcı, mağaracı, bisikletçi ve yürüyüşçüleri ağırlamaktadır. Burası hem Türkiye hemde yöre için büyük bir turizm ve gelir kaynağıdır. Kuzukulağı yaylasında yapılmak istenen mermer ocağı bütün bu sportif faaliyetleri yok etmenin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de bölgeye gelmesini engelleyecektir. Ayrıca Eldere köyünün içme suyu kaynağı bu yayladan gelmektedir. Mermer ocağına ruhsat verildiyse bunun bir daha değerlendirilmesi ve ruhsatın iptalini talep etmekteyim.

Bilgi Edinme Örneği

4- Isparta ili Aksu ilçesi Eldere köyüne bağlı Kuzukulağı yaylası sahip olduğu doğa sporları ve doğa turizmi imkanları ile her yıl binlerce yerli ve yabancı sporcuyu ( dağcı, mağaracı, tur kayakçısı, bisikletçi, motosikletçi, off road ) ağırlamaktadır.
Bölge dünyada eşi benzeri çok az bulunan doğal güzelliklere sahiptir. Sürdürülebilir ve kırsal kalkınma için model oluşturabilecek doğal alana maden arama faaliyetleri için işletme ruhsatı verilmiş midir?
Eğer verilmiş bir ruhsat var ise sayı ve tarihi nedir? Hangi alanda ve ne kadarlık bir alan için ruhsatlandırma işlemi yapılmıştır? Koordinatları nedir?
Arama ruhsatı verilmeden önce Çed olumlu/ Çed gerekli değildir kararı var mıdır?
Türkiye´nin ve Dünyanın en önemli tırmanış bölgelerinden biri olan Kuzukulağı'nı çevreleyen yayla, doğa turizmi ve sporları için sonsuz potansiyel taşımaktadır. Bölgede halihazırda yüzlerce uzun duvar, alpin spor ve spor rotalar bulunmaktadır. Her yıl yurt dışından yüzlerce yabancı sporcu tırmanışa gelmekte, üniversite ve il kulüplerinden binlerce sporcu yörede kamp yapmaktadır.
Dileğim bu ruhsatın bir an önce iptal edilmesi ve yörenin köy halkı ve doğa sporcularına bırakılmasıdır."

5- Isparta'nın Aksu İlçesine bağlı Eldere ve Karacahisar köylerinin yaylası/merası olan Kuzukulağı yaylasında, 6 ED 50 formatındaki koordinatları “Eski Y 343821.34 ve Eski X 4169027.75 ile Eski Y 346385.55 ve Eski X 4168033.34” arasında yer alan bölgede herhangi bir alan için T.C.Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü tarafından, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne korunan alan statüsü alması yönünde teklif götürülmüş müdür? Korunan Alan Statüsü olması yönünde teklif götürüldüyse işleme alınmış mıdır? Bu teklif işleme alındıysa korunan alan statüsü süreci hangi aşamadadır? Korunan alan statüsü süreci devam eden bir bölgeye mermer ocağı için ön arama ruhsatı verilebilir mi? 201700792 numaralı ön arama ruhsatına sahip firmanın ruhsatı, korunan alan statüsü sürecinde işletme ruhsatına çevrilip, firma faaliyetlerine başlayabilir mi?

Yakında olumlu haberlerle görüşmek dileğiyle

Discussion

Please enter a comment.

We were unable to post your comment. Please try again.