0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bildiğiniz üzere bir toplumun sosyal/kültürel yapısı ve kullandıkları yerin tarihsel geçmişi ve coğrafik özellikleri hakkında önemli ipuçları taşır ve toplumun coğrafik mekânla bütünleşmesinin göstergesidir. "Birvan" ismi, sıradan bir sözcük değildir. Taşıdığı anlam çözüldükçe atalarımız, tarihimiz ve kültürümüz bu adla bilinir ve anılır.

Buna rağmen, 12 Eylül askeri darbeyle birlikte pek çok tarihsel ve kültürel değerlerimizle birlikte yüzyıllara yayılan köyümüzün adı da değiştirilmiş oldu. Tarihimize sahiplenmek adına yıllardır Birvan isminin geri alınmasına çalıştık. Ancak bu yıl Köy muhtarlığımız ve Kültür ve Dayanışma Derneğimizin de bize verdiği destekle aşağıda bilgilerinize sunulan dilekçede görüldüğü üzere köyümüzde bir imza kampanyası başlatıp ilgili mercilere ulaştırma çabası içerisindeyiz.

Bu girişimimizi destekleyeceğinizi umarak, dostlarımıza ve kardeşlerimize selam ve saygılar sunuyorum.

Bugün Midran imzanı bekliyor!

Midran Yokuş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «12 Eylül darbesiyle ismi değiştirilen köyümüzün eski ismine kavuşturulmasını istiyoruz.». Midran ve imza atan diğer 10 kişiye katıl.