"Kanal İstanbul Projesi" İstanbul Boğazı & civarı mukimlerinin emniyeti için zorunluluktur

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
1. Tüm İstanbul halkı ve doğa severler. ve tarafına Abdullah Er bu kampanyayı başlattı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hayalim' dediği çılgın proje 'Kanal İstanbul' neden önemli? 10 bin kişi için istihdam sağlayacak bu projeye CHP neden karşı çıkıyor? Kanal İstanbul projesinde son durum ne? Kanal İstanbul projesi Türkiye için neden önemli? Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'nın açıklamaları:

"KANAL İSTANBUL TÜRKİYE DEĞİL DÜNYA İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE"
Ilıcalı, projesinin Türkiye değil dünya açısından önemli bir vizyon proje olduğunu ifade etti ve İstanbul Boğazı'nı koruyacak bir mega proje olduğuna dikkat çekti. "1979 yılında yaşanan "Independenta" kazası hiçbir zaman unutulmamalı. Allah korusun kaza riski de var, bir kaza olması durumunda binlerce insanımızın hayatı tehlikede... 1979 yılında, 27 gün boyunca yanan yakıt tankerinde sızan petrol deniz canlılarına büyük zarar vermişti. Bu akıldan çıkarılmamalı." dedi.

KANAL İSTANBUL'DAN GEÇEN GEMİLER ÜCRET VERECEK Mİ?
Kanal İstanbul projesinin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne etkisi olur mu? sorusuyla ilgili konuşan Ilıcalı, "Ben hukukçu değilim. Bu uluslararası hukuk konusu. Nasıl bir sonuç oluşturacağını Başkan Erdoğan biliyor. Ben mühendis olarak buraya (İstanbul Boğazı) bir alternatif yaptığımızı söylüyorum. 2018 yılında 43 bin gemi geçişi olmuş. Şu andaki kapasitesinden iki katı fazla... 2050 yılında gemi geçişi 78 bin olarak tahmin ediliyor. Talep aynı kara yolu trafiğindeki gibi kuyruk oluşturacak. Bugünkü şartlarda bekleme süresi 1 hafta.  Bu bekleme süresinin maliyeti 120 bin dolar. Kanal İstanbul'un 100 binin üzerinde bir kapasitesi olacak. Bekleme olmayacak. Hiç bekleme olmayacağı için bekleme yapan gemilere maliyeti olan 120 bin doların altında bir fiyat verildiğinde Kanal İstanbul'u tercih edebilirler. Yılda 5-6 milyar TL getirisi olabilir. Altını çiziyorum bu bir para kazanma projesi değil. Kendi isteğiyle gelip geçecekler." dedi.

BEĞENMEDİKLERİ PROJELER 1 YILDA 17 MİLYAR TL GETİRİ SAĞLADI
Kanal İstanbul'un nasıl yapılacağı sorusuna canlı yayında yanıt veren Ilıcalı, "Türkiye dünyanın son 17 yıldaki 10 büyük projesinin 6'sını hayata geçirdi. O projeleri de eleştiriyorlar, o beğenmedikleri projelerin 1 yıllık getirisi 17 milyar TL. Böyle bir projede de farklı finansman yöntemleri kullanılacağını Başkan Erdoğan da açıkladı,k kaynağı ile yapılacak." dedi.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.