Kampanya Kapatıldı

PHASELİS E DOKUNMA !

Bu kampanya 224 destekçiye ulaştı

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Phaselis antik kenti bitişiğine Rixos oteller zincirinin sahibi işadamı Fettah Tamince’ye ait Ares Fasilis şirketi tarafından “Phaselis Dream” adıyla yapımı planlanan 5 yıldızlı otel için tahsis edilen 180 dönümlük arazinin bir bölümü, dünyaca ünlü Phaselis antik kenti sınırlarındaki 1. Derece arkeolojik sit alanı içerisinde bulunuyor. Beydağları Olimpos Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan arazi,  Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildi. 2008 yılında ise Ares Fasilis şirketine 49 yıl süreyle üst kullanım hakkı devredilen arazide 280 yataklı 5 yıldızlı tatil köyü yapmak için girişimler başladı. 26 Aralık 2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “ÇED Gerekli Değildir” kararı verilen otel projesi için görüşü sorulan Mili Parklar Bölge Müdürlüğü ile Antalya Koruma Kurulu da sit alanına müdahalede bulunulmaması koşuluyla projenin uygulanmasında bir sakınca görülmediği yönünde görüş bildirdi.kdeniz Üniversitesi Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sencer Şahin, Phaselis yarımadasıyla birlikte yapılaşma baskısı altındaki Tekirova’nın da korunması gerektiğine işaret ederek, “Phaselis’teki nekropolün alanı ve kente ulaşımı sağlayan antik yolların nerede olduğu tam olarak bilinmiyor. Çünkü antik çağda burası bataklıktı. Antik yolları gösteren ‘Tabula Peutingeriana’ haritasında Phaselis yakınında büyük ve iki çatılı bir ‘Mansio’ (antik çağda han ya da kervansaray niteliğindeki konaklama yeri) bulunduğu belirtiliyor. Bu yapının tam olarak nerede olduğu henüz bilinmiyor ancak haritaya göre kentin girişinde yer alıyor. Bu nedenle burada herhangi bir yapılaşmaya izin verilmemeli” diye konuştu.

Bugün Meltem imzanı bekliyor!

Meltem Dağaşan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «1- Kültür ve Turizm Bakanlığı 2-Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Müdürlüğü: PHASELİS E DOKUNMA !». Meltem ve imza atan diğer 223 kişiye katıl.