500億円の和牛販促予算は植物性肉事業助成に!

0 人が賛同しました。もう少しで 500 人に到達します!

和牛の需要が低下していることで、日本政府は畜産業の助成のための様々な策を考えています。

お肉券の発行が多くの人に反対されると、今度は学校給食に和牛を購入する援助等に500億円、日本政府は次々日本の畜産業をサポートする予算を組もうとします。

NHKニュース記事https://www3.nhk.or.jp/news/html/20200411/k10012381471000.html

私たちの税金を植物性肉事業への移行のために使ってください。

2012年国連が環境破壊と食糧危機のために、菜食に移行していくよう警告してから、世界中で動物の肉ではない、植物性由来の肉が開発され、次々と著名人、財界人が出資して植物性肉企業が起業しています。

肉食を良しとする傾向が地球環境を大きく破壊している事実。アマゾンの森林伐採、CO2増加、1キロのステーキに12キロほどの穀物と4000Lほどの水が必要、餓死する子ども、汚れた水しか飲めずに病気が広がる問題、「みんなで菜食」を意識することがどれほど大切でしょうか。

小泉環境大臣がステーキを食べるアピールで、日本は環境意識が低い国だと不名誉な評価を受けました。

500億円を、植物性肉事業移行への補助金にしてください。

和牛は世界中でほんの一部の人しか食べられない特殊なものです。その価値が当該業者の誇りや確かなブランド化になっていたのでしょうが、次の時代に進みましょう。

農林水産大臣賞を受賞している相州肉のHPから以下抜粋

「あらゆる家畜の中で、肉牛ほど非効率な家畜はないといいます。

畜産技術の進んだ現代でさえ、1グラムのたんぱく質を育てるのに13.5グラムの植物性たんぱく質が必要と言われ、家畜が食べた量の9割近くは、何らかの形でロスされ、その割りに育つのが遅く、肉牛になるには3年程掛かります。

文化人学者のマーヴィン・ハリスによれば、食の傾向はすべからく「損失」と「利益」によって決定されるそうです。

人々が牛肉を食べるのは、まだ利益が損失を上回っているからに他なりません。

恐らく、何らかの形で損失が上回った時、現在の牛肉食文化は転換を余儀なくされるでしょう。」

Because demand for Japanese beef decreases, the Japanese Government is thinking about various measures.
The issuance of meat ticket is going to cross the budget that 50 billion yen, the Japanese Government support the stock-raising industry of Japan for support to purchase Japanese beef to a school lunch in sequence this time when objected to many people.
Meat derived from the vegetism which is not all over the world animal meat is developed after the United Nations warned a vegetable diet to shift because of the environmental disruption and a food shortage in 2012, and celebrities, a business executive finance it in sequence, and a vegetable meat company is doing a company.
By the appeal that Minister of the Environment Koizumi ate a steak, Japan received the evaluation that was disgraceful when an environmental awareness was a low country.
Please make 50 billion yen the subsidy to a vegetable meat business shift.
Only just one copy of person can eat the Japanese beef all over the world; is special. Even if the value is the pride of the supplier concerned and reliable branded one, let's advance in the next times.
Extracts as follows from the HP of the Sagami meat winning the Minister of Agriculture, Forestry and Fisheries Prize "it is said that there is not the domestic animal which is non-efficiency as beef cattle in every domestic animal.
13.5 grams of vegetable protein is said to be need to raise 1 gram of protein even in the present age when the zootechny advanced and, in the 90% neighborhood of the quantity that a domestic animal ate, are done loss in one way or another, and it hangs over the beef cattle late for approximately three years to be brought up in the break so that it is.
According to Marvin Harris of the scholar of cultured person, the tendency of the meal seems to be decided by "a loss" and "profit" by all means.
The reason why people eat beef is that profit still exceeds a loss.
Probably the current beef food culture will be forced to a switch when a loss exceeded it in one way or another." (by weblio)