0 人が賛同しました。もう少しで 500 人に到達します!

English translation is below

下面有中文翻譯

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

日本ではアルコールが1%を超えるものを個人で醸造することは酒税法により違法となっています。明治時代に税収を確保するために制定された法律ですが、酒税の占める割合が低下した現状では、当初の税収確保の目的にはそぐわない法律となっています。下記リンク先のクリハラコンサルティング様のブログにてわかりやすく説明されています。

日本における農家のどぶろく造りなどは文化的に長い歴史があり、ビールやワイン、果実酒などを含め、個人における酒造りは国によって禁止されるべきものではないと思います。

諸外国の状況を見てみると自家醸造が禁止されている国は宗教的な理由などで日本以外にもありますが、アメリカなどの欧米諸国では1950年から80年にかけて自家醸造が合法化されています。(https://en.wikipedia.org/wiki/Homebrewing

1978年に自家醸造が合法化されたアメリカでは、クラフトビールの生産が盛んになり、各地域にある小規模醸造所、そこで生産されたお酒を提供するバーやレストランを中心とした地域と経済の活性化にも繋がっています。

もし自家醸造が合法化されれば、どぶろくやビール、果実酒を趣味で作る人たちの中から小規模醸造所を開きたいという人が増えていくと思います。すでにいくつかの醸造免許を取得した醸造所で作られた日本のビールが海外で高い評価を受けていますが、自家醸造の合法化によって、醸造所、醸造家の数が増え、さらに優れた品質のビールや果実酒、ワインなどが日本各地で生産され、地域や経済の活性化に良い影響を与えることが期待されます。

法律を変えることは簡単なことではなく、長い年月がかかると思います。キャンペーンに賛成していただける方、反対の方などなど色々な方面の方々からご意見を頂き、討論を重ね、このキャンペーンをより良いものとし、日本の今後の醸造の世界がよりよいものになっていく一歩となればいいなと思います。

FBに自家醸造の合法化を考えるページを作りましたので、よろしければそちらにもご登録、ご意見のほどよろしくお願いいたします。

(English)

In Japan, it is illegal under the Liquor Tax Act to brew more than 1% alcohol. It is a law established to secure tax revenue about 100 years ago in the Meiji Era, but nowadays the proportion of liquor tax has declined, it is not suitable for the original purpose of securing the initial tax revenue. This Tax Act is well explained in the blog of Kurihara consulting below (Sorry it’s in Japanese).

(https://kurihara-office.com/160124jikajyouzou-1

(https://kurihara-office.com/160914jikajyozou-meiji-history

It has a long cultural history that farmers' Sake homebrewing in Japan, I think that home brewing, including beer and wine, fruit wine, etc. should not be prohibited by the government.

Countries which banned home brewing are also located outside of Japan due to religious reasons, but in the US and other Western countries home brewing has been legalized from the 1950s to 1980s. (https://en.wikipedia.org/wiki/Homebrewing

In the United States where home brewing was legalized in 1978, thanks to the legalization the craft beer became very popular. There are many microbreweries, bars, and restaurants that serve the local craft beer in each state. The legalization helps and revitalizes local economy and community.

If homebrewing is legalized in Japan, I think that more people will want to open small-scale breweries from among those who enjoy home brewing. Some of the breweries have already gained high acclaim from overseas. I think the legalization of home brewing has a good impact for breweries and brewers to produce a better quality of beer, sake, wine, and ciders and it also has a positive influence on the revitalize the local community and economy.

Changing the law is not easy, I think that it will take many years. I want to discuss this campaign with various people, those who agree with the campaign, those who oppose it. Through the discussions, I want to make this campaign better one and I hope this campaign help to make future brewing in Japan better.

I made a page on Facebook to think about the legalization of home brewing, please like it and write your opinion as well. Cheers!

(中文)

在日本,根據“酒稅法”,釀造超過1%的酒是違法的。這是大約100年前在明治時代為了確保稅收而建立的法律。現在酒稅的比例已經下降,它不適合確保稅收的最初目的。關於這個稅法在下面的Kurihara consulting博客中有很好的解釋(對不起是日文)。

在日本農民釀酒具有悠久的歷史,我認為政府不應該禁止家庭釀造,包括米酒,啤酒和葡萄酒,果酒等等。

除了日本之外由於宗教原因,有一些禁止家庭釀造的國家。但在美國和其他西方國家,家庭釀造從20世紀50年代到80年代合法化了。 (https://en.wikipedia.org/wiki/Homebrewing

美國在1978年家庭釀造合法化了。通過合法化,精釀啤酒變得非常受歡迎。每個州都有許多小啤酒廠,也有很多供應當地精釀啤酒酒吧和餐館。合法化有助於振興當地經濟和社區交流。

如果家庭釀造在日本合法化,我認為從那些喜歡家庭釀造的人裏,會有更多人拿到釀酒許可證開設小型啤酒廠。日本的一些啤酒廠已經在海外獲得了高度讚譽。我認為家庭釀造的合法化對釀酒商會產生良好的影響,可以生產出質量更好的啤酒,清酒,葡萄酒和蘋果酒,並且對振興當地社區和經濟也有積極的影響。

改變法律並不容易,我認為這需要很多年。我想和各種各樣的人討論這個活動,同意這個活動的人也好,反對這個活動的人也好。通過討論,我想讓這個campaign變得更好,希望這個活動有助於使未來在日本的釀造更好。

我在Facebook上創建了一個頁面來考慮家庭釀造的合法化,請喜歡它並寫下您的意見。謝謝!

今日:悠平さんがあなたを信じています

山家 悠平さんは「自家醸造を合法に! Legalize The Homebrewing in Japan! 合法化日本的家庭式釀酒!」キャンペーンにあなたの手伝いも必要としています!悠平さんと360人の賛同者と一緒うに賛同しましょう。