【署名1万人】東京オリンピック2020で諸外国に感謝を発信するため、オリンピックのテーマを「ARIGATO RELAY for future」とする

0 人が賛同しました。もう少しで 200 人に到達します!

English follows Japanese

●実現したいこと

日本は東日本大震災を始め、数々の災難にあいましたが、その度に数しれない程の国々から心のこもった支援等をしていただきました。お世話になった諸外国に、オリンピックでも感謝を発信したい。さらに次のオリンピック開催国も、他国へ感謝を表現していき「感謝のリレー」をオリンピック毎の伝統にしたい。他国の悪いところばかりがニュースで目立ちがちな現代ですが、最終的に世界中が感謝できるところに目を向けることを目指し署名を集めます。

●そのために、2019年3月11日、個人的なつながりで、2020年の東京オリンピック・パラリンピックの組織委員会の事務総長および理事長であります武藤敏郎さま(もしかすると森元総理にも)に交渉予定です。交渉にあたり1万人の署名を集めています。もし共感してくださる方がいらっしゃいましたら一番下に記載の手順でご署名・ご協力いただけますと幸いです。

【オリンピックでの具体案】

・テーマ(海外向けのスローガン)をARIGATO RELAY for future(仮)にする

・開会式のパフォーマンスでは、日本の歴史や文化を織り交ぜることが多いが、その途中経過の震災等のシーンで、感謝を表現したものも導入する(被災した子供達からの感謝の動画や、手紙等)

・日本代表のオリンピック選手にも動画でありがとうといってもらい、最後に会場にいる日本人全員で「ありがとう」と同時に言う

・天皇陛下の御在位30年式典で、「心のこもった支援に対する感謝の言葉」もオリンックの選手の「ありがとう」に続いて流す

・渡すだけで他国の人に感謝を表現できるグッズ(例ありがとうと書いたブレスレットなど)を販売する

などなど

皆様のご賛同とともに、世界に感謝を表現したいという強い想いをオリンピック・パラリンピック組織委員会に伝えるため、ご署名をお願いいたします。手順は以下です。

1.お名前とメールアドレスをお書きください。

2.賛同ボタンをクリックしてください。

3.コメントがあれば記述ください。(アイディアも随時募集中)

また、もし積極的になんらかの形で手伝いたい!という方がいらっしゃいましたらi@yuriaida.comまでご連絡下さい。

——————————————————

[Target 10,000 signatures] Express gratitude to all nations in 2020 Tokyo Olympics

Make “Arigato Relay for future” the theme of the 2020 Tokyo Olympics

Japan will not be a country as we know without the assistance and support from other nations because of the long history of natural and human disasters. One example is that in the 3.11 earthquake, Japan received financial support and heartwarming messages from numerous countries and regions. We believe the 2020 Tokyo Olympics/Paralympics should not only be a place for a fair and peaceful sports competition, but also a platform for us to express our gratitude to all the nations that made Japan what it is today.

●We are planning on discussing the plan with Mr. Toshiro Muto, the Secretary-General and Director of the Tokyo Organizing Committee of Olympic and Paralympic Games on March 11th 2019. We are working to collect 10,000 signatures for that purpose.

●Specific plans at the Olympics

・Make “ARIGATO RELAY for future(temp) “ the theme of the games

・Collect letters and video clips of children from the affected areas of the 3.11 earthquake expressing gratitudes for the support received and publish at the opening ceremony

・Record video clips of Japanese Olympic athletes expressing their gratitude. Participants purchased tickets as resident of Japan will receive special instructions to say “Thank you” simultaneously at the end of the program.

・His Majesty The Emperor offered his gratuitous remarks to other countries for their support at the ceremony celebrating his 30th anniversary of accession to the throne. Play this video clip during the opening ceremony.

We are hoping to collect your signatures so we can convey your support, as well as our strong belief and urge in telling the world our gratitude. In order to do that, please provide your signatures in the following steps:

1. Please put down your name and your email address.

2. Click “Sign this petition”

3. With any comments or suggestions (if any)

If you would like to help in making this a reality, please contact me at i@yuriaida.com

Thank you!!