0 人が賛同しました。もう少しで 1,000 人に到達します!

新型コロナウイルスによる神戸学院大学のキャンパス閉鎖とオンライン授業への移行を受けた、学費減免を求める署名活動を行います。

*English version follows Japanese

在学生は学校名と学籍番号

関係者の方は学校、大学との関係性を氏名欄にご記入ください。

コメント欄ではありません!

Please do not write your student ID number or name in the comments field.

「今すぐ賛同」をクリックしてから下記のように記入お願い致します。

名字 神戸学院大学 A20202525
名前 山田たろう
メール ◯◯@...

Surname Kobe Gakuin Univ A20202525

Name 〇〇 〇〇

Mail ◯◯@...

署名は同校の生徒以外からも受け付けております。

賛同後に届くメールを必ず確認して「認証」してください。

ここまでして初めてあなたの投票が反映されます。

皆様のご協力をよろしくお願いいたします。

*大学当局も新型コロナウイルスの被害者です。‪前例のない状況の中で、オンライン授業への対応等、教職員の皆様が私たちに教育を提供する為に尽力されていることに心から感謝致します。

本署名活動の目的は‬「学費等の減額」にありますが、意義は「大学側に学生の意思を示すこと」にあります。

以下の内容に賛同された方のみご署名をお願いいたします。

新型コロナウイルス感染症の拡大に伴う大学等への休業要請を受けて、神戸学院大学では5月10日(日) までキャンパスへの立ち入り禁止が決まりました。それに伴って同校では様々なサービスの利用が停止しています。

加えて、5月11日の授業開始日よりオンラインでの授業が決定しています。

これらの対応は、学生・教職員の命を守るために適切であり、教職員の皆様が授業開始に向けた準備に尽力されていることに感謝を申し上げます。

一方で、図書館・学生食堂をはじめとする様々な施設が使用できない状況において、私たち学生が例年通りの学費を納入することは受け入れがたいのも事実です。

感染拡大に伴う経済活動の変化のあおりをうけ、経済的に不安を抱える生徒も多くいます。また、私たち学生には、学費・生活費を支払うため、アルバイトや奨学金制度を利用している者も多くいます。

そこで、すべての学生(外国人留学生を含む、学部生および大学院生等)の学費・諸会費の減免を求めます。

【詳細】

・全学部・学科・コースにおける「入学金および学費(授業料・実験実習料・学生読書室図書費)」の減免

・大学院の修士課程・専門職学位課程・博士課程における「入学金および学費(授業料・演習料・実験演習料)」の減免

・全学部・学科・コースにおける「学費(入学金・在籍基本料・授業料・施設設備費・実験実習費・その他費用)」の減免

すべての学生(外国人留学生を含む、学部生および大学院生等)が国籍・在籍期間等を問わず、減免の措置を受けられるよう求めます。

既納もしくは今後納入する学費・諸会費の減免を実現させることを本署名活動の目的とします。

発起人(Originator)

前田直哉 グローバルコミュニケーション学部4年

Contact:naoya.seiryo@icloud.com

【Petition drive for tuition reduction and the exemption for Kobe Gakuin University】

If you are a current student, please fill in your school name and student ID number.

If you are involved, please indicate your affiliation with the school or university.

Ex:Kobe Gakuin University A20202525 Name.

Signatures are also accepted by non-students at both schools.

Please do check the email after you have voted.

Without doing that, your petition will not be accepted!

Thank you for your cooperation.

Due to the spread of the new coronavirus infection, the campus of Kobe Gakuin University has been cordoned off until Sunday, May 10. Along with that, various services have been suspended at the school.

In addition, classes will be offered online from May 11, respectively.

These responses are appropriate to protect the lives of students, faculty and staff, and I would like to appreciate the efforts of the faculty and staff in preparing for the start of classes.

On the other hand, it is also unacceptable for students to pay tuition fees as usual when various facilities such as the library and cafeteria are not available.

Many students are financially insecure due to the changes in economic activity caused by the spread of the infection.

Many students have part-time jobs and scholarships to pay for their tuition and living expenses.

Therefore, we ask our school to exempt all students (undergraduate and graduate students, including privately funded international students) from tuition and membership fees.

[Details]

・Reduction and exemption of entrance and tuition fees (tuition, laboratory fees, and student reading room library fees) for all faculties, departments, and courses.

・Reduction and exemption of entrance and tuition fees (tuition, seminar fees, and laboratory fees) for master's, professional degree and doctoral programs of Kobe Gakuin University Graduate School.

・Reduction and exemption of tuition (entrance fee, basic enrollment fee, tuition, facilities and equipment, experiment and practical training fee, and other expenses) for all faculties, departments, and courses.

We request that all students (including international students, undergraduate and graduate students, etc.) be granted the exemption regardless of nationality or length of enrollment.

The purpose of this petition is to reduce or exempt the tuition and other fees already paid or to be paid in the future.

海外での動き(Overseas movement)

「Charging full tuition for online classes? No, say some students, despite the coronavirus」

「UChicago announces tuition freeze, but students still threaten payment strike」

「College students are rebelling against full tuition after classes move online」