最後の "ジュラシック・ビーチ"奄美大島・嘉徳海岸を 巨大な護岸建設工事から救おう!

Reasons for signing

Chris Summerville
1 week ago
NO more CONCRETE..I ton of cement= I ton of CO2..Please stop..for the beauty of this place and all the kamisama who are there!

松本 久仁子
4 weeks ago
素晴らしい活動にとても元気を頂きました!
ありがとうございます。
山北さんよりお話を伺い、自身のできる事を考えて動いていこうと思います。
地球が大好きです。

Andy Herridge
Apr 26, 2021
i like beaches and turtles. would love to visit one day!

Taylor Gowland
Apr 25, 2021
After watching the documentary ‘A Line In The Sand’ I can’t help but realise what a shame it would be for the locals and Japan to loose this beautiful place. Being a surfer from England, I know the importance of beaches in communities and how they impact not just the people but the whole environment around them. Ruining this place with concrete sea defences is the last thing the locals need.

Brook Cretton
Apr 17, 2021
Just watched Line in the Sand, such good info on the ecosystem of beaches and humans destruction of it and also so inspiring to see how a few guys can make such a big impact on preserving such a beautiful piece of creation. Keep fighting strong! Keep Katoku untouched!

aomori kumax
Apr 16, 2021
建設会社の収入を支えるための工事って必要ですか?。もっと他に工事が必要な場所があるはずです。回復不可能な自然破壊は人間基準でしかものを考えない人間の悪行です。自然そのものを神聖なものと考える日本人らしからぬ行ないはやめるべき。

水野 妙
Apr 9, 2021
「うみやまのあひだ」
というその「あひだ」に
生かされている命の総体。

言うまでもなく
何億年の長い時間をかけて命の鎖をつないできた無数の生命を守り育てる家は
その大きな流れの循環そのものである。

「うみやまのあひだ」の循環を
人間がとめてまで
かけがえのない、破壊すればとりかえしのつかない生態系の家と
交換できるものなどはない。

それらの総体を人間が認識しうるわけではない。
その見えない程の時空の連続したスケールの豊かさと人間の目の前の利益の分配とそのために生じるあらゆる分割、分断は相容れないことに謙虚になる必要があるのではないだろうか?

既に繰り返されている過ちのパターンから脱却する時である。
見えている部分的な世界のためだけに払う想定不可能な犠牲に対して、どのように責任を取ることが可能になるのだろう?

このキャンペーンは専門家による極めて明快な分析と
代替案の提示を持つ。

コンクリートの壁は生態系を断絶し、呼吸しない面で山を窒息させるが
アダンの枝と木の根は風と水を巡らせる大きな循環の通路となる。
台風などに対しても柔軟に負荷を分散させ、解けにくい網目を張り巡らせる。
多様な生態系の絡まりそのものの空間を建築する植物。

災害に強いのは分割する境界ではなく、循環を可能にする皮膚と経路をもった「あひだ」を環境に与える絡まる網目であるはずだ。

金子 周義
Mar 21, 2021
1年前に訪問いたしました。素晴らしい環境を残す活動に敬意を表します。困難なことが多いと思いますが、地元住民や行政とも調和にも期待いたします。

立川 久美子
Mar 12, 2021
先に、尖閣諸島を 整備が必要。
このキャンペーンに賛同する。

Pieter K Mostert
Jan 21, 2021
My friends live on this beautiful island and they are helping to keep it as natural as possible for the present and future generations. We only have one world, and we have damaged it enough, so now we have to try to repair the damage. Keep up the good work Martin, Chiharu and neighbours.