(日)関西外大生がもう少しでもよい環境で勉強ができるように助けてください。 (E) Please help Kanssai Gaidai university students.

0 人が賛同しました。もう少しで 100 人に到達します!

(日)要求書

おはようございます 私は2016年から今まで関西外国語大学に在学中の学生です。 初めて入ってきた時から不満な点があり、学生部及び教務部に要求およびお願いしましたが、3年が経った今でも積極的な変化と行動がなかったので今でも積極的に学校側に要求するに至りました。 このように学校側に要求する理由は私の次に入ってくる後輩やこれから学校生活をする学生たちのために少しでも快適な環境を作りたいからです。

1.休学

1年生の時から引き続き要求した部分ですが、一体どうして1学期ごとに約25万円という休学費を提供しなければならないのか理解をしようとしても到底理解できませんでした。それなりの理由がないだけではなく説明もありませんでした。休学する間、学校側が学生に少しの助けも与えず、授業も聞かないのにただ学生という身分を維持するのにかかる費用が25万円の費用がかかることは不適当だと思います。 "韓国,米国,欧州諸国のような場合は休学する場合,休学費用という単語自体がなく,提供する義務もありません。 日本法に定められているかは分からないが、25万円というコストは、あまりにも高い。  関関同立ような大学では休学費をおよそ一万円から10万円の費用を一学期でもなく一年単位で提供しているようです。 休学費をなくすのが難しいなら,せめて価格でも下げなければならないと思います。  私がどうして休学に問題点があると思った理由は韓国では軍隊へ行かなければなりません。 最近法が変わり、2020年には1年6ヵ月程度の軍服務をして来なければなりません。 大部分の韓国人学生たちは大学を休学した状態で軍隊に行って来ます。  しかし、もし私が関西外国語大学で休学をした場合、約75万円を学生という身分を維持するために使用しなければなりません。 韓国だけが軍服務があるわけではありません。 ラオス,モンゴル,ベトナム,シリア,シンガポール,アルメニア,アゼルバイジャン,ウズベキスタン,イラン,イスラエル,タイなど,多くの国が軍服務義務があります。 そして必ず軍服務だけではなく休学をすることでワーキングホリデー(Working Holiday)及び自分の稼いだお金で留学または外国に旅行に行きたがる学生達もいます。 でも,高い休学費用に不満を持つ学生たちが多いです。

ここが本当に外国語大学なら1学期25万円という固定観念を破らなければならないと思います。

2. CIE及び外国人との授業

私は4年間、関西外国語大学を通いながら一度も外国人と同じ授業を聞くことができませんでした。 ただISというSpecial Class と CIE というところでの交流が外国人とならなければなりません。 しかし,恥ずかしがりやの生徒や時間のない生徒らは,外国人と交流する機会すら与えられません。 ここは外国語大学なのでなるべく授業と交流を増やさなければならないと思っております。

3. 公休日にはどうして休めないのか

これは学生から何の説明もなかったので説明が必要だと思って書きました。 私はまだ公休日にどうして学校を休めないのか理解できません。

4. プリント費用

私たちは1年に関西外国語大学に100万円以上をお支払いしています。ところでプリント数枚するのが惜しくて学生カードにお金を充電してプリントした枚に10円という価格を付けた方がよくない考えだと思います。 私たちにはその10円も貴重です。少しでも学生のための学校を作っていきたいと思うのなら私が上に書いた問題点は早く改善していかなければならない部分だと思います。  いっそ一日にプリントできる枚数を定めてくれたほうがいいと思います。

(E)

A Request

I am a student who has been attending Kansai Foreign Language University ( Kansai Gaidai) since 2016. I've been complaining since I first came in, so I asked the student and teaching departments for requests and favors, but three years later, there have been no active changes and actions, so I'm asking the school to do so now. The reason why I ask the school is because I want to create a more pleasant environment for students who come after to me

1. Leave of absence

I've been asking for this since I was a freshman, but I couldn't understand why I had to pay about 250,000 yen per semester. There's no such explanation, and I think it's unreasonable that the school doesn't give a little help to students while they're away from school. In Korea, the U.S., and European countries, if you take a leave of absence, there is no word for the cost of taking a leave and there is no obligation to provide. I don't know if it's set by Japanese law, but the cost of 250,000 yen per-year is too high.  The same university offers about 10,000 to 100,000 yen per year. If it's hard to get rid of school breaks, I think we should lower the price a lot at least.  The reason why I thought there was a problem with my vacation is because I have to go to the army in Korea. The law has recently changed and I will have to serve in the military for about a year and six months in 2020. Most Korean students go to the military while taking a leave of absence from college.  But if I take a leave of absence from Kansai Gaidai University of Foreign Studies, I have to spend about 750,000 yen to maintain my status as a student. Korea is not the only country with military service. Laos, Mongolia, Vietnam, Syria, Singapore, Armenia, Azerbaijan, Uzbekistan, Iran, Israel and Thailand are required to serve in the military. And not just military service, but also working holiday and students who want to study abroad or travel abroad with the money they earn. However, there are many students who are unhappy with the high cost of vacation.

If this is a real foreign language university, I think we should break the stereotype of 250,000 yen in the first semester.

2. Classes with CIE and foreigners

I have never been able to take the same class as a foreigner while attending Kansai University of Foreign Studies for four years. I have no choice but to go to a special class called ISIS and CIE and interact with foreigners. However, students who are shy and those who don't have time are not even given the opportunity to interact with foreigners. Since this is a foreign language university, I think you should increase your classes and exchanges as much as possible.

3. Why we cannot take a break on a holiday?

I thought it was necessary to explain this because there was no explanation given to the students. I still don't understand why I can't take time off from school on holidays.

4. Print cost

We offer one million yen a year to Kansai University of Foreign Studies. But I don't think it's fair to charge  student's with a 10 yen price per print. That 10 yen is also valuable to us. I think you'd better decide how long you can print in a day.

If you want to build a school for students, I think the problem that I've written down above is the part that needs to be improved quickly.

(한)

청원서

안녕하십니까. 저는 2016년부터 지금까지 関西外国語大学(칸사이 외국어 대학교)에 재학중인 학생입니다. 처음 들어왔을 때부터 불만스러운 점이 있어 학생부 및 교무부에 요구 및 부탁을 드렸지만 3년이 지난 지금까지도 적극적인 변화와 행동이 없었으므로 지금 이렇게 학교측에 요구하는 바입니다. 이렇게 학교측에 요구하는 이유는 저의 다음으로 들어오는 후배나 이제부터 학교생활을 하는 학생들에게 조금이나마 쾌적한 환경을 만들어 주고 싶어서 입니다.

1.휴학
1학년때부터 꾸준히 요구한 부분이지만 도대체 왜 1학기마다 약 25만엔이라는 휴학비를 제공해야 하는지 이해를 할려고해도 도저히 이해할 수가 없었습니다. 그만한 합당한 설명도 없을 뿐이더라 휴학하는 동안 학교측에서 학생에게 조금의 도움도 주지 않으며 수업도 듣지 않는데 오직 학생이라는 신분을 유지하는데 드는 비용이 25만의 비용이 드는 것은 불합당하다고 생각합니다. 한국, 미국, 유럽국가 같은 경우는 휴학을 할 경우 휴학비용이라는 단어자체가 없으며 제공해야 할 의무도 없습니다. 일본 법으로 정해져 있는지는 모르겠지만 25만엔이라는 비용은 너무 비싸다고 생각합니다.  関関同立같은 대학교에서는 휴학비를 대략 1년에 1만엔에서 10만엔 정도 휴학비를 지불한다고 합니다. 휴학비를 없애는 것이 어렵다면 적어도 가격이라도 많이 낮춰야 한다고 생각합니다.  제가 왜 휴학에 문제점이 있다고 생각한 이유는 한국에서는 군대를 가야 합니다. 최근에 법이 바뀌어 2020년에는 1년6개월정도의 군 복무를 하고 와야합니다. 대부분의 한국인학생들은 대학교를 휴학을 한 상태에서 군대를 갔다 옵니다.  하지만 만약 제가 칸사이 외국어 대학교에서 휴학을 할 경우 약 75만엔을 학생이라는 신분을 유지 하는데 사용해야 합니다. 한국만 군 복무가 있는 것이 아닙니다. 라오스, 몽골, 베트남, 시리아, 싱가포르, 아르메니아, 아제르바이잔, 우즈베키스탄, 이란, 이스라엘, 태국 등 여러 나라가 군 복무의무가 있습니다. 그리고 꼭 군 복무뿐만이 아니라 휴학을 함으로써 워킹홀리데이 (Working Holiday)및 자신이 번 돈으로 유학 또는 외국으로 여행을 가고 싶어하는 학생들도 있습니다. 하지만 비싼 휴학비용에 불만을 가지는 학생들이 많습니다.

여기가 진짜 외국어 대학교이면 1학기 25만엔이라는 고정관념을 깨야 한다고 생각합니다.

2.CIE 및 외국인과의 수업
저는 4년동안 칸사이 외국어 대학교를 다니면서 단 한번도 외국인과 같은 수업을 들을 수가 없었습니다. 오직 IS라는 Special Class 와 CIE라는 곳으로가 외국인과 교류를 할 수밖에 없습니다. 하지만 부끄러움을 많이 타는 학생이나 시간이 없는 학생들은 외국인과 교류할 기회조차 주어지지 않습니다. 이곳은 외국어 대학교이기 때문에 되도록 수업 및 교류를 늘려주셔야 한다고 생각하는 바입니다.

3.공휴일에는 왜 쉬지를 못하는가
이것은 학생에게로부터 아무런 설명이 없었으므로 설명이 필요하다고 생각이 들어 적었습니다. 저는 아직까지도 공휴일에 왜 학교를 쉬지를 못하는지 이해를 못하고 있습니다.

4.프린트 비용
저희는 1년에 칸사이 외국어 대학교에 100만엔을 제공하고 있습니다. 그런데 프린트 몇장하는 것이 아까워 학생카드에 돈을 충전하여 프린트 한 장에 10엔이라는 가격을 붙이는 것이 불합당하다고 생각합니다. 저희한테는 그 10엔도 귀중합니다. 차라리 하루에 프린트할 수 있는 장수를 정해주시는 편이 좋을 것으로 판단이 듭니다.

조금이나마 학생을 위한 학교를 만들어가고 싶으시면 제가 위에 적어놓은 문제점은 빠른시일네에 개선해 나가야 하는 부분이라고 생각합니다.