『守り人』シリーズのラジオドラマ版を復刻してください! / Make the Moribito radio series available!

0 人が賛同しました。もう少しで 200 人に到達します!

日本語

こんにちは。『守り人』シリーズおよび『獣の奏者』の作者・上橋菜穂子の大ファンです。皆様はご存知ないかもしれませんが、『精霊の守り人』と『闇の守り人』は丸尾聡の脚色により、NHKラジオ番組『青春アドベンチャー』の枠内で合計20回にわたり放送されていました。両者を一部聴いたことがあるのですが、埋もれさせるにはもったいないほどのいい出来でした。

早速NHKに問い合わせてみたのですが、「再放送予定や番組公開ライブラリーでの配信、またCD等の販売は現時点でございません」とのことでした。この豊かな物語をいつでもどこでも楽しめるよう、特にデジタルサービスでの復刻を求めます。

English

Hello. I'm a big fan of Nahoko Uehashi, the author of the Moribito series and The Beast Player. A lesser-known fact is that Satoshi Maruo adapted Moribito: Guardian of the Spirit and Moribito II: Guardian of the Darkness into a 20 episode radio drama series that ran on NHK within Seishun Adventure. As far as I've listened, the series is too good for me to remain obscure.

I asked NHK about it, but they said: "We don't plan to rebroadcast them, distribute them on the archives, or sell them on CD at the present time". I would like it to be made available anywhere, anytime, particularly on digital service, so everyone can enjoy those rich stories.