このキャンペーンは終了しました

ヴォーリズ建築の大丸心斎橋店本館保存を!Don't let Daimaru Dept. Store demolish its Vories' architecture!

173人の賛同者が集まりました

大丸心斎橋店本館は、日本の代表的な近代建築であり、ヴォーリズ建築の代表作でもあります。ヴォーリズ建築の建物は、重要文化財に指定されているものも多く、世代を超えて保存されるべき文化的価値の高いものであるにもかかわらず、このままでは取り壊され、どこにでもあるショッピングビルに建て替えられてしまいます。価値あるヴォーリズ建築が壊されてしまう前に、反対の声を上げて保存を検討してくれるよう依頼しましょう!

Please sign the petition below to protect the valuable classic Art Deco Gothic building that has been in Osaka since 1933!

Daimaru Department Store owns its Shinsaibashi Flagship Store and has announced that it will demolish the flagship store and replace it with a brand new high-rise shopping mall.  The flagship store is one of the major classic Gothic style, Art Deco buildings from the 1930s designed by W. M. Vories.  It is obvious that the building's cultural and architectural value is priceless, the building is worth almost as national important cultural properties---many buildings by Vories have been registered as national important cultural properties---, and the architecture is worth far more than the brand new high-rise building that will replace the Vories' architecture!

日本建築学会の先生方からも、下記の「大丸心斎橋店本館の保存活用に関する要望書」や「大丸心斎橋店本館保存再生要望書」が提出され、どんなに価値のある保存に値する建物なのか説明された上で、心斎橋店本館の保存、活用、再生を依頼されておられるにも拘らず、また竣工当時建築を担当しておられたヴォーリズ建築事務所からも保存再生要望の声明と、建て替えに関してどのように本館を残せるか提案され、協力も申し出ておられるにもかかわらず、大丸は未だに心斎橋店本館を壊そうとしています。

Despite that W. M. Vories & Company Architects Ichiryusha, the conpamy that was responsible for designing the Daimaru building, the Architetucral Institute of Japan and Docomomo Japan wrote the petition letters below to Daimaru, explained the value of the building, asked them to reconsider the decision and even offered help to restore the building, Daimaru is still planning to demolish the Vories' architecture.

大丸で買い物をされておられる、あなたの反対の声が必要です!

Please say NO and help us protect the building by signing the petition!

今日:美千子さんがあなたを信じています

寮 美千子さんは「大丸心斎橋店本館保存を!Don't let Daimaru demolish its Vories' architecture!」キャンペーンにあなたの手伝いも必要としています!美千子さんと172人の賛同者と一緒うに賛同しましょう。