日本に生活基盤を置いている中長期滞在の外国人一律入国拒否を見直してください

Reasons for signing

大野 洋子
2 weeks ago
強く賛同します。

Suzanne Temple
3 weeks ago
I am signing because I am a Permanent Resident of Japan, having lived here since 1984.

吉田 麻衣子
1 month ago
不当なことはなくした方がいいです。間違いなく。

R C
Aug 17, 2020
There is improvement now that they created *a* way for long term residents to get back in, but the scheme is still highly discriminatory. Why only Long Term Residents need a COVID test 72 hours before flight, but not Japanese citizens? Biologically different? Do they realize that in some countries (like Singapore) COVID test is not allowed unless you have symptoms?

Yes, they do realize, and what do they say?

お住まいの国で、無症状の方への検査を行わない方針をとっている場合には、お手数ですが検査結果を入手できる国・地域に一旦赴き、そこで出国(搭乗予定航空便の出発時刻)前72時間以内のPCR検査証明を取得してください。

So they want you to travel to a country where you can get a PCR test and depart from there. Genius. Do they realize how difficult it is to travel around these days? Why do LT residents need to go through all these hoops but not Japanese citizens?

Helen Koker
Aug 15, 2020
I think families should be together

John Kroeger
Aug 15, 2020
My fiancee is stuck in Japan, I am stuck the US

間瀬 優也
Aug 11, 2020
外国の方がPCRが必要なら、日本人だってやるべきです。

CHENCHEN SHIH
Aug 10, 2020
4/1出国して再入国資格を取った留学生です。
入国制限のために本人で入国管理局でビザ更新できないため7/27在留カード期限は切れました。
4/1をもらった再入国資格も一緒に失うことになるんですが学校から在留資格認定書を申請してくれても
新規ビザとか観光ビザしか待たないまま
荷物、部屋などすべて日本にいるし
バイトもないまま家賃とかずっと払っています。

遊佐 貞明
Aug 9, 2020
賛成します。

Niccolo Margutti