Petition update

5人の尊厳関係〜向かうところ敵なし

美妃 長岡
東京, Japan

Feb 20, 2021 —

もし絶対裏切らない友がたった一人でもいたら・・・

その2人は、世界に敵なしとなることでしょう。どんな困難も乗り超えることができる。

そしてそんな友が5人いたら、不可能なことはなくなるでしょう。成功したいなら成功を手に入れ、世界を平和にしたいなら平和にする。

歴史上、2人の尊厳関係は時代の中で時々生まれています。しかし5人は、未だかつて生まれたことがありません。その証拠は今の世の中を見れば明らかでしょう。

2を超え、5へ。

コロナ禍になり、経済の地盤が崩れ始め、社会システムも壊れ始めている今、頼りにしていたお金や地位や組織という土台が砂城のように崩れ去ろうとしています。

そんな時代、人間が本当に得なければならなかったものが浮き彫りになってきています。一体、それは何だったのでしょう?

それは人間が無意識深くで諦めていたもの。。。絶対に裏切らない関係性です。

お金で結ばれた関係性ではなく、
寂しさを埋めるために結ばれた関係性ではなく、
自分に足りないものを補う関係性ではなく、
血縁として己の意思を働かずに生まれた関係性でもない。

お互い同士が共通土台を共有し、熟論を徹底的にできる仲間。一人一人の哲学的思考も必要でしょう、それぞれの観点の違いを楽しむ余裕も必要でしょう、相手になりきる心の柔らかさも必要でしょう。

しかし、言うは易し行うは難し。その理由は、共通土台が持てないからです。

共通土台は、人間が脳機能の限界を超えない限り持つことは不可能です。人類は、実は薄っぺらい関係性しか作れていなかったという厳しい時代の審判に晒されているのが今なのです。

共通土台は有限の世界にはありません。人間が有限を超え、生=死すなわち不生不滅そのものになった時、その者同士は絶対尊厳関係を結べるのです。

私は得たい!そんな関係性を持った5人と世界を遊び場にして、人生Gameを楽しみたし!

If there is only one friend who will never betray ...

The two will be unrivaled in the world. You can overcome any difficulties.

And if you have five such friends, nothing is impossible. If you want to succeed, get success, if you want to make the world peaceful, make it peaceful.

Historically, the dignity of the two has sometimes been born in the times. But the five have never been born. The proof will be clear if you look at the world today.

Over 2 to 5.

Now that the economic ground has begun to collapse and the social system has begun to collapse due to the corona wreck, the foundations of money, status and organization that we have relied on are about to collapse like a sand castle.

At that time, what humans really had to obtain is becoming apparent. What the hell was that?

It was something that humans unconsciously gave up. .. .. It is a relationship that will never betray.

Not a money-based relationship
Not the relationships that were tied up to fill the loneliness
It ’s not a relationship that makes up for what you ’re missing.
It is not a relationship that was born without acting as a blood relative.

A companion who can share a common foundation with each other and thoroughly discuss the matter. You will need philosophical thinking for each person, you will need to have the time to enjoy the differences in each perspective, and you will need the softness of your heart to be the other person.

However, it is easy to say and difficult to do. The reason is that we don't have a common foundation.

A common foundation cannot be held unless humans exceed the limits of brain function. Mankind is now exposed to the harsh times of refereeing that in reality only flimsy relationships could be created.

There is no common foundation in the finite world. When human beings exceed finiteness and become life = death, that is, immortality itself, they can form an absolute dignity relationship with each other.

I want to get! I enjoyed the life game with 5 people who have such a relationship and the world as a playground!

【ポストコロナ on-line会議】
#30 教育の今 ~今までの教育システムとこれからの教育システム
2月23日(火祝)19:00~21:00

●お申し込み・詳細

【令和哲学カフェ】平日毎日無料にて開催中!

【日本式ロックダウン】

【クリーンジャパン戦略】

Keep fighting for people power!

I'll power Change with $5 monthlyPayment method

Discussion

Please enter a comment.

We were unable to post your comment. Please try again.