جلوگیری از کشتار و آزار حیوانات بیخانمان در ایران

0 have signed. Let’s get to 200!

ریاست و مدیران محترم سازمان محیط زیست، استانداران گرامی،

زمانی گاندی گفت: «عظمت و پیشرفت اخلاقی یک ملت را می‌توان از روی رفتارش با حیوانات سنجید».

حیوانات، بی‌دفاع‌ترین،‌ بی‌صداترین و آسیب‌پذیرترین شهروندان یک جامعه‌اند و اخلاق ایجاب می‌کند که از آنها مراقبت کنیم و با برنامه‌ریزی درست، از پایمال شدن حقوقشان خودداری و جلوگیری کنیم.

شوربختانه حیوانات بیخانمان هرگز در کشور ما زندگی شایسته‌ای نداشته‌اند و روی آرامش و آسایش را ندیده‌اند. مخصوصاً وضعیت سگ‌های بی‌پناه معمولاً بدتر از حیوانات دیگر بوده است و کشتار آنها با سم، تفنگ، چوب و غیره توسط مردم، شهرداری‌ها و نهادهای دیگر از زمان‌های دور رواج داشته است. خوشبختانه در سال‌های اخیر دیدگاه بسیاری از مردم نسبت به این حیوانات مظلوم و مهربان در جهت مثبت و انسانی تغییر کرده است و تعدادی از دست‌اندرکاران و مسئولان محترم محیط زیست و شهرداری‌ها برای تغییر و بهبود وضعیت سگ‌های بیخانمان در ایران اقدامات مثبتی انجام داده‌اند که البته قابل ستایش و باعث دلگرمی بسیار است ولی به نظر می‌رسد هنوز راهی بسیار طولانی در پیش داریم تا به وضعیتی مناسب و قابل قبول برای این حیوانات برسیم. هنوز هم بعضی از شهرداری‌ها اقدام به کشتن این حیوانات بی‌دفاع می‌کنند. یک روز در قسمتی از کرج است، یک روز در شرق تهران، یک روز در صفادشت ملارد، یک روز در بندر انزلی و یک روز در جایی دیگر از ایران. این در حالی است که تجربه در کشورهای پیشرفته‌ای که توانسته‌اند مشکلات سگ‌ها و گربه‌های بیخانمان را به صورت انسانی و موثر حل کنند نشان می‌دهد تنها راه حلی که در درازمدت و به صورت پایدار کار می‌کند، عقیم‌سازی مداوم حیوانات در سطح گسترده و سپس رهاسازی یا واگذاری این حیوانات است. خوشبختانه در سال‌های اخیر، تعدادی از شهرداری‌ها در این زمینه فعالیت کرده‌اند و نتایج مثبتی در برخی از شهرهای ایران به وجود آورده‌اند ولی تعدادی از شهرداری‌ها نیز این کار را به پیمانکارانی می‌سپارند که کوچک‌ترین حس مسئولیتی نسبت به حیوانات ندارند. این پیمانکاران حیوانات را اسیر و به مراکز یا مکان‌هایی دور از چشم مردم می‌برند بدون آنکه آنها را عقیم کنند یا حتی به آنها رسیدگی کنند. هر از چند گاهی یکی از این سوله‌ها و مراکز کشف می‌شوند و صحنه‌هایی از آنها منتشر می‌شود که شایستهٔ هیچ جامعهٔ انسانی نیستند: اجساد به حال خود رها شده، سگ‌های بیمار و زخمی بدون هیچ رسیدگی در گوشه و کنار، سگ‌هایی که از شدت تشنگی و گرسنگی جسد در حال گندیدن هم‌نوعان خود را می‌خورند، توله‌هایی که در نتیجهٔ عدم عقیم‌سازی در این مراکز به دنیا آمده‌اند بدون آنکه مشخص باشد امروزشان چطور به شب می‌رسد، حیواناتی که بدون سرپناه و حتی سایه‌بان در هوای بسیار سرد یا بسیار گرم، زیر برف و باران یا زیر آفتاب سوزان باید شبانه‌روز را سر کنند تا بمیرند... این مراکز بیشتر از آنکه نهادهایی برای کنترل جمعیت حیوانات بیخانمان به روش انسانی باشند، به سوله‌های مرگ حیوانات تبدیل شده‌اند، مرگی تدریجی توام با زجر فراوان. به عبارت دیگر، اگر چه شهرداری‌ها سعی در کنترل جمعیت حیوانات به روش انسانی دارند ولی عدم نظارت کافی و مستمر بر کار پیمانکارانی که مسئول زنده‌گیری و عقیم‌سازی حیوانات‌اند، صورت قضیه را به کل تغییر داده است و پروژه‌هایی را که قرار بوده در جهت حقوق حیوانات‌ باشند به پروژه‌های آزار و شکنجه و زجرکش کردن حیوانات تبدیل کرده است.

بدین وسیله، ما طرفداران حقوق حیوانات ایران، از شما تقاضا می‌کنیم نسبت به بهبود وضعیت حیوانات بیخانمان در ایران اقدام کنید:

-          جلوگیری کامل از کشتار حیوانات بیخانمان در همهٔ استان‌ها

-          کنترل جمعیت حیوانات بیخانمان با روش عقیم‌سازی و واگذاری یا رهاسازی و تخصیص بودجه به این پروژه‌ها (مسلماً قسمتی از بودجه می‌تواند از طریق کمک‌های مردمی تامین شود)

-          غذارسانی به حیوانات بیخانمان و واکسیناسیون آنها در حومه‌های شهرها و جاده‌ها و درمان حیوانات آسیب دیده یا بیمار

-          گسترش فرهنگ‌ حیوان‌دوستی در میان مردم و فراهم کردن بستر مناسب برای هم‌زیستی مسالمت‌آمیز میان انسان‌ها و حیوانات (گذشته از تاثیرات مثبت این هم‌زیستی مسالمت‌آمیز بر سلامتی روانی جامعه و گسترش مهربانی در جامعه، این کار در درازمدت می‌تواند تاثیرات مثبت زیادی در جذب توریست داشته باشد و حتی به رشد اقتصادی در مناطق مختلف ایران کمک کند)

امیدواریم با کوشش و همّت سازمان محیط زیست و مسئولان استانداری‌ها و شهرداری‌ها به زودی در کشورمان شاهد نوع رفتاری با حیوانات باشیم که عظمت و پیشرفت اخلاقی جامعهٔ ایران را به نمایش بگذارد.

Today: Talin is counting on you

Talin Sahakian needs your help with “پتیشن: جلوگیری از کشتار و آزار حیوانات بیخانمان در ایران”. Join Talin and 137 supporters today.