Петиција против законот за јазици

Reasons for signing

See why other supporters are signing, why this petition is important to them, and share your reason for signing (this will mean a lot to the starter of the petition).

Thanks for adding your voice.

Prof. Dr. Igor Janev
Jul 14, 2020
Најновата анкета која е направена со 9000 анкетирани испитаници покажува: 50 пратенички места за ДПМНЕ, 10 за СДСМ и БЕСА, 4 за ИНТЕГРА, 3 за ЛЕВИЦА и по 2 мандата за ГЛАС ЗА МАКЕДОНИЈА и ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА !
Другите не се ни битни за спомнување, но за да оствари ваквото сценарио потребна е излезеност од најмалку 900.000 избиратели . Заради тоа АПЕЛИРАМЕ, во ситуација кога Албанското гласачко тело е мобилизирано, сите МАКЕДОНЦИ масовно да излеземе и да го дадеме својот ГЛАС , против оваа ХУНТА и да си ја сочуваме државата!!

Thanks for adding your voice.

Prof. Dr. Igor Janev
Feb 25, 2020
I IGOR JANEV PUBLICLY REQUEST FROM A LEADER OF THE MACEDONIAN OPPOSSITION HRISTIJAN MICKOSKI TO DECLARE AND CLARIFY HIS POLITICAL POSITION (AND THE POSITION OF HIS POLITICAL PARTY VMRO-DPMNE):

IS HE FOR AN UNILATERAL DIPLOMATIC TERMINATION OF THE PRESPA AGREEMENT, OR NOT?

Thanks for adding your voice.

Prof. Dr. Igor Janev
Feb 11, 2020
НОТА ЗА РАСКИНУВАЊЕ ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР ТРЕБА ДА ИМА ВИД :
SO OVAA NOTA VE IZVESTUVAME DEKA PRESPANSKIOT DOGOVOR E OD OVOJ MOMENT RASKINAT, IMAJKI PREDVID NORMITE SODRZHANI VO CHLENOVITE 46. I 53.OD VIENSKATA KONVENCIJA ZA DOGOVORNOTO PRAVO OD 1969.g.

Thanks for adding your voice.

Prof. Dr. Igor Janev
Feb 11, 2020
НОТА ЗА РАСКИНУВАЊЕ ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР ТРЕБА ДА ИМА ВИД :
SO OVAA NOTA VE IZVESTUVAME DEKA PRESPANSKIOT DOGOVOR E OD OVOJ MOMENT RASKINAT, IMAJKI PREDVID NORMITE SODRZHANI VO CHLENOVITE 46. I 53.OD VIENSKATA KONVENCIJA ZA DOGOVORNOTO PRAVO OD 1969.g.

Thanks for adding your voice.

Prof. Dr. Igor Janev
1 year ago
see http://chng.it/z62Q7Ks4 , http://www.sciencepublishinggroup.com/journal/paperinfo?journalid=304&doi=10.11648/j.jpsir.20190202.13

Thanks for adding your voice.

Prof. Dr. Igor Janev
1 year ago
See Legality of the Prespa Agreement Between Macedonia and Greece, Journal of Political Science and International Relations
http://www.sciencepublishinggroup.com/journal/paperinfo?journalid=304&doi=10.11648/j.jpsir.20190202.13

Thanks for adding your voice.

Ilievski Ile
1 year ago
Насилието и геноцидот не се решение.

Thanks for adding your voice.

Lucy Tallent
2 years ago
I believe!

Thanks for adding your voice.

Ivana Gjorgjievska
2 years ago
Ziveeme vo R.Makedonija i ke zboruvame makedonski pozz

Thanks for adding your voice.

Prof. Dr. Igor Janev
2 years ago
ПРЕД НАРОДОТ И СЛЕДНАТА ВЛАДА ИМА САМО ДВЕ ОПЦИИ:

1. РАСКИНУВАЊЕ НА ПРЕСПАНСКИОТ И ПОСТАПКИТЕ ВО ООН ЗА ВОСПОСТАВУВАЊЕ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА;

ИЛИ

2. НЕРАСКИНУВАЊЕ НА ПРЕСПАНСКИОТ И ТРАЈНО ПРИФАКАЊЕ НА ПЕРМАНЕНТНАТА ДИСКРИМИНАЦИЈА СО ЗАБРАНА ДА СЕ КОРИСИТИ МАКЕДОНИЈА, ПРЕД ОВА ДА СТОИ СЕВЕРНА! АКО САКАТЕ СЕВЕРНА ДА „ЛЕГНЕ НА БРАШНО" ТОГАШ ОПЦИЈА Е НЕРАСКИНУВАЊЕ И НАВИКНУВАЊЕ НА СЕГАШНОТО НОВО ИМЕ И НОВИОТ ИДЕНТИТЕТ!

ИЗБОРОТ Е НА ВАС НАРОДЕ!