Петиција против законот за јазици

Reasons for signing

Jul 14, 2020
Најновата анкета која е направена со 9000 анкетирани испитаници покажува: 50 пратенички места за ДПМНЕ, 10 за СДСМ и БЕСА, 4 за ИНТЕГРА, 3 за ЛЕВИЦА и по 2 мандата за ГЛАС ЗА МАКЕДОНИЈА и ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА !
Другите не се ни битни за спомнување, но за да оствари ваквото сценарио потребна е излезеност од најмалку 900.000 избиратели . Заради тоа АПЕЛИРАМЕ, во ситуација кога Албанското гласачко тело е мобилизирано, сите МАКЕДОНЦИ масовно да излеземе и да го дадеме својот ГЛАС , против оваа ХУНТА и да си ја сочуваме државата!!

Feb 25, 2020
I IGOR JANEV PUBLICLY REQUEST FROM A LEADER OF THE MACEDONIAN OPPOSSITION HRISTIJAN MICKOSKI TO DECLARE AND CLARIFY HIS POLITICAL POSITION (AND THE POSITION OF HIS POLITICAL PARTY VMRO-DPMNE):

IS HE FOR AN UNILATERAL DIPLOMATIC TERMINATION OF THE PRESPA AGREEMENT, OR NOT?

Feb 11, 2020
НОТА ЗА РАСКИНУВАЊЕ ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР ТРЕБА ДА ИМА ВИД :
SO OVAA NOTA VE IZVESTUVAME DEKA PRESPANSKIOT DOGOVOR E OD OVOJ MOMENT RASKINAT, IMAJKI PREDVID NORMITE SODRZHANI VO CHLENOVITE 46. I 53.OD VIENSKATA KONVENCIJA ZA DOGOVORNOTO PRAVO OD 1969.g.

Feb 11, 2020
НОТА ЗА РАСКИНУВАЊЕ ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР ТРЕБА ДА ИМА ВИД :

1 year ago
see http://chng.it/z62Q7Ks4 , http://www.sciencepublishinggroup.com/journal/paperinfo?journalid=304&doi=10.11648/j.jpsir.20190202.13

1 year ago
See Legality of the Prespa Agreement Between Macedonia and Greece, Journal of Political Science and International Relations

Ilievski Ile
1 year ago
Насилието и геноцидот не се решение.

Lucy Tallent
I believe!

Ivana Gjorgjievska
2 years ago
Ziveeme vo R.Makedonija i ke zboruvame makedonski pozz

2 years ago
ПРЕД НАРОДОТ И СЛЕДНАТА ВЛАДА ИМА САМО ДВЕ ОПЦИИ:

1. РАСКИНУВАЊЕ НА ПРЕСПАНСКИОТ И ПОСТАПКИТЕ ВО ООН ЗА ВОСПОСТАВУВАЊЕ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА;

ИЛИ

2. НЕРАСКИНУВАЊЕ НА ПРЕСПАНСКИОТ И ТРАЈНО ПРИФАКАЊЕ НА ПЕРМАНЕНТНАТА ДИСКРИМИНАЦИЈА СО ЗАБРАНА ДА СЕ КОРИСИТИ МАКЕДОНИЈА, ПРЕД ОВА ДА СТОИ СЕВЕРНА! АКО САКАТЕ СЕВЕРНА ДА „ЛЕГНЕ НА БРАШНО" ТОГАШ ОПЦИЈА Е НЕРАСКИНУВАЊЕ И НАВИКНУВАЊЕ НА СЕГАШНОТО НОВО ИМЕ И НОВИОТ ИДЕНТИТЕТ!

ИЗБОРОТ Е НА ВАС НАРОДЕ!