Станьмо на захист інтересів дітей!

0 have signed. Let’s get to 200!
At 200 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Olga Mykhaylyuk started this petition to Українська Громадо

Ми ПРОТИ того, щоб таке важливе рішення, як вихід Нашої Української Рідної Школи (НУРШ) зі Шкільної Ради при Українському Конгресовому Комітеті Америки, яка є основним навчальним органом для українських шкіл в Америці, було самовільно прийнято малою групкою людей, ще й за спинами батьків, вчителів і громади.

Цю заяву про вихід зі Шкільної Ради підписали: Ольга Костів (директор),Віра Пришляк (заступник директора), Микола Рудницький (заступник директора) та 6 з 15 членів Ради Директорів Батьківського Комітету: а саме, Дана Герен, Микола Грицков'ян, Наталя Чума, Дора Повзанюк, Ірина Станів та Йосиф Пришляк. (для ознайомлення додаємо копію цієї ганебної заяви ).

Такі кардинальні рішення, які можуть вплинути на майбутнє наших дітей, можуть бути прийняті тільки після обговорення цього питання з громадою, батьками, учителями і лише шляхом голосування на Загальних Батьківських Зборах. На жаль, до цього часу, на такі Загальні збори приходили трохи більше 20 батьків, при зареєстрованих в школі 440 учнів.

Батьки, які платять впродовж 12 років за навчання дітей у НУРШ, очікують, що знання, які їхні діти здобувають в українській школі, мають забезпечити їхніх дітей кредитами за другу мову у будь-якому університеті чи коледжі, безкоштовно або за номінальнy оплату.

Школи українознавства, проводячи навчання за програмами Шкільної Ради, готують свідомих і активних членів американсько-української громади, її майбутніх лідерів, а також сприяють зниженню асиміляції українців у діаспорі.

Відмова нашої філадельфійської школи від членства у Шкільній Раді, що була створена у 1953 році високоосвіченими людьми з духовною і національною свідомістю, призведе до зниження програмових вимог і необов'язковості їх дотримання, а отже, і до падіння результативності навчання в українській школі.

Наші діти будуть закінчувати школу без дипломів. Вчителі не зможуть брати участь у Вчительських Семінарах і Конференціях для підвищення своєї кваліфікації, які організовує для усіх українських шкіл в Америці кожного року Шкільна Рада.

Вони не будуть мати змоги обмінюватися досвідом з іншими вчителями і брати активну участь у створенні нових сучасних підручників і програм, які були б цікавими нашим дітям і виховували у них почуття любові і гордості до України, до її багатої духовної і культурної спадщини.

ПРОСИМО підписати і поширити для інших цю петицію, де ВИМАГАЄМО, щоб вище зазначені 9 людей скасували подану заяву про вихід НУРШ зі Шкільної Ради.

Заохочуємо писати свої коментарі під петицією. Дякуємо заздалегідь!

Також запрошуємо усіх людей, які дбають про теперішнє і майбутнє української школи у Філадельфії, приєднуватись до новоствореного Кризового Комітету для порятунку філадельфійської школи. Школи, в якій уже роками принижують гідність вчителів і батьків, не дбають про якість навчання, не звертають жодної уваги на потреби дітей, де процвітає бездіяльність і свавілля з боку директора школи та адміністрації, де щороку з шкільного бюджету зникають колосальні кошти, як, наприклад за кредити – $22,525 щороку, і цей список можна продовжувати і продовжувати.

Приєднуйтеся! Гуртуймося! Борімся за наших дітей!

Бог нам допоможе!

З повагою,

Кризовий Комітет для порятунку україської школи у Філадельфії

З питаннями і пропозиціями просимо звертатися до Олі Михайлюк, Mами 2- х дітей, Члена Управи Шкільної Ради, Референтки суспільної опіки у філадельфійській окрузі Союзу Українок Америки, вчительки з 18-річним стажем відданої праці у філадельфійській школі та небайдужої учасниці української громади Філадельфії.

Olgam.realtor@gmail.com

0 have signed. Let’s get to 200!