Petition Closed

Стоп за хомофобијата на Зекири

This petition had 36 supporters


Силно ја осудуваме хомофобичната и дискриминаторска изјава на пратеникот Мухамед Зекири во која тој индиректно повикува да се проколнат припадниците на ЛГБТ заедницата и ги изедначува со животни.

Сметаме дека неговата изјава претставува говор на омраза и индиректно повикува на насилство кон ЛГБТ заедницата.  Сметаме дека пратеникот Зекири треба да сноси индиректна одговорност доколку во наредниов период се случи напад на припадници на ЛГБТ заедница.

Го повикуваме пратеникот Зекири да ѝ се извини на ЛГБТ заедницата бидејќи тој стана пратеник со платформата "живот за сите во Македонија".  

 Today: Иницијатива is counting on you

Иницијатива Критична Маса needs your help with “Стоп за хомофобијата на Зекири”. Join Иницијатива and 35 supporters today.