Оптимізація генплану Віта Поштової / збереження лісу

0 людей подписали. Следующая цель: 15 000

Проблеми генплану від сільскої ради Віта Поштова:

1. Знищення лісових насаджень стане екологічним злочином проти всього регіону
  2. Планується ліквідація лівостороннього розвороту в сторону Києва. Це значно ускладнить транспортне сполучення між селом Віта-поштова та м. Києвом. Наразі вже виникло значне суспільне напруження між жителями вул. Матросова та жителями села, які не мають можливості безпечно діставатись до Києва.
  3. Відсутність соціальної інфраструктури (садочків, шкіл, місць відпочинку).
  4. запропонований проект генплану не відповідає чинному законодавству, зокрема:

Генплан від сільскої ради Віті Поштової розроблений без урахування інтересів територіальної громади;
    не спрямований на розвиток території та не враховує потреби раціонального розселення;
    не обґрунтований з точки зору розподілу земель за цільовим призначенням;
    не враховує громадські та приватні інтереси жителів території;
    спрямований на знищення рекреаційних, природоохоронних, рекреаційних, оздоровчих зон;
    суперечить потребам в розвитку інженерно-транспортної інфраструктури.

Рішення

1. Заїхати в сільську раду Віти Поштової та записатись в жураналі про те, що заперечуєте проти проекту генплану. Ще вкрай необхідно знайти час та приїхати 21.11.2018 середа на 10:00 до сільської ради - час "презентації" генплану щоб показати, що тих хто проти - не одиниці і що ми готові поборотись проти вирубування лісів - тоді сільрада бачитиме, що тишком-нишком подерибанити ці землі не вийде. Знаю, що у всіх робота та власні справи, однак показувати свою кількість і згуртованість треба саме зараз. Потім буде пізно.
  2. Надати для ознайомлення проект генплану, включаючи його текстові частини шляхом публікації на офіційному веб-сайті сільської ради с. Віта-Поштова;
  3. Забезпечити захист лісових насаджень території в межах с. Віта-Поштова, в тому числі передати земельні ділянки, що заросли самостійним лісом до земель лісового фонду з метою надання їм захисту та догляду відповідно до Лісового кодексу України;
  4. Доопрацювати проект генплану з урахуванням інтересів територіальної громади, передбачити заходи із розвитку села та покращення рівня життя в ньому, зокрема: передбачити заходи з покращення дорожньої інфраструктури, соціальної інфраструктури та передбачити будівництво об’єктів;
  5. Створити погоджувальну комісію та запросити представників ГО «СТ Круглик-3», ГО «СТ Круглик-2», ГО «СТ Автомобіліст-2», ГО «СТ Ветеран» для погодження спірних питань.