Petitioning Румен Радев and 18 others

НЕ на репресиите в РФ: Свобода за йога Митрадева!

0 have signed. Let’s get to 500.

На 14.07 съдът на град Бургас произнесе решение за екстрадиция на йога Митрадевананда Парамахамса в Руската Федерация, като с това подписа фактически смъртна присъда на невинен човек!
Митрадевананда Парамахамса — йога в традицията Каула дхарма, с изключителни способности, практикуващ ежедневно суров аскетизъм. Чрез социалните мрежи Митрадевананда споделя своя опит в практикуването на йога, възстановяването на здравето, постигането на благополучие. В същото време, Митрадевананда, неговата съпруга и многобройните активни читатели на информацията Каула Дхарма открито се обявяват против култа към бедността, култа към сталинизация, пропагандата в РФ, нарушаването на човешките права и свободи, цензурата. През 2014 година Митрадевананда публикува видео с предложение за ненасилствен протест - безсрочно гладуване против действащия режима и създаваните условия на живот за хората, които се приближават към условията на преживяване на рогатия добитък. Тази публична дейност стана причина за открито преследване и екстремизъм по отношение на Митрадевананда от страна на властите в Руската Федерация. «Москва разработи внимателно обмислена и добре финансирана стратегия, в която използва - критиците казват «злоупотребява“ - чуждестранните съдилища и правоохранителни системи за преследване на своите противници.» - "Как Москва използва Интерпол за преследване на своите противници" Ендрю Хигинс, The New York Times, 06.11.2016
Четири месеца след като Митрадевананда със семейството си и с приятели абсолютно легално напуска територията на РФ и се прехвърля в България, в Москва се открива изфабрикувано наказателно дело за убийство. Независимо от това, че предполагаемата жертва на убийството редовно заснема видео за това, че е жив и здрав, наказателното дело не се закрива. Половин година по-късно СК на РФ успява да постигне обявяването за международно издирване от страна на Интерпол на Митрадевананда , съпруга на Ксения Ходирева, Татяна Северцева и други приятели на йогата. Тоест, при очевидно абсурдно изфабрикувано дело, Интерпол, призвана да служи на правосъдието, става оръжие за разправа над другомислието в ръцете на властите в РФ.
На 29.05.2017 се извършва арест на Митрадевананда Парамахамса и Татяна Северцева. Като мярка за неотклонение към йогата е взето задържането му в затвора! Всички искания за смяна на мярката за неотклонение се отхвърлят. Всички молби да се вземе предвид, че Митрадевананда, който практикува начин на живот на йога, не може да употребява затворническа храна, нуждае се от специални биодобавки, не се вземат под внимание. Независимо от всичко това, Митрадевананда изпълнява ежедневни аскетични практики, включвайки тричасова ширшасана, в най-ужасни затворнически условия! В края на официалния срок на лишаването от свобода за 40 дена от РФ идва ново наказателно дело и искане за екстрадиция. Наказателното дело за убийство се наложи да бъде закрито, тъй като никакво убийство никога не е имало. Но времето умишлено се удължаваше, за да може да бъде съставено и открито ново наказателно дело. Но независимо от всички опити да се докаже, че в Руската Федерация няма да има СПРАВЕДЛИВ съд и доказателствата за това са твърде много, съдът произнесе решение Да бъде екстрадиран. В страна, където арестуват за разпространяване на йога, където наказателните дела се откриват без улики и доказателства, където подсъдимите са измъчвани и убивани в килии, където затварят в затвора за публикуване и репостване в социалните мрежи на информация — в края на краищата не може да има  справедлив съд.

Ние молим президента на България Румен Радев, да отмени екстрадирането на йога и да предостави на Митрадевананда политическо Убежище в България.
 Ние настояваме да се даде на Митрадевананда право на справедливо разглеждане на делото в съда, което е предвидено от Европейската Конвенция по Правата на Човека и с тази цел се обръщаме към ЕСПЧ.
 Ние настояваме Интерпол да признае, че това е политически мотивирано гонение и да заличи Митрадевананда и останалите от базите на Интерпол. Ние молим многобройните организации по правата на човека, такива като Amnesty International, Freedomhouse и др., към които сме се обръщали по-рано, да признаят, че йога Митрадавананда се преследва от властите на РФ и да повлияят върху ситуацията, като не допуснат екстрадирането и продължаването на репресиите на невинен човек.
 И накрая, ние молим световната общественост да обърне внимание на проблема за преследването на другомислието в Русия и да признае Руската Федерация за опасна тоталитарна държава.
С фактите по преследването на йога Митрадевананда Парамахамса, нарушаването на правата и свободите, мъченията и репресиите над собствените си граждани от властите на РФ и много друго може да се запознаете на официалните страници за информация на Каула Дхарма във FB, Youtube и kaula-dharma.com
Ние се надяваме, че вие няма да останете равнодушни, та нали още утре управителят на ядрената държава РФ може да реши, че и ВИЕ заплашвате действащата власт!

This petition will be delivered to:
  • Румен Радев
  • ECHR
  • OHCHR
  • UNHCR
  • United Nations
  • Guido Raimondi
  • Joaquín Alexander Maza Martelli
  • Pedro Agramunt
  • Coalition for the International Criminal Court
  • Center for Constitutional Rights
  • Amnesty International
  • OSCE
  • FIDH
  • IFHR
  • Human Rights Campaign
  • HRW
  • Freedomhouse
  • Inopress
  • Euronews

Kseniia Khodyreva started this petition with a single signature, and now has 334 supporters. Start a petition today to change something you care about.

Today: Kseniia is counting on you

Kseniia Khodyreva needs your help with “Румен Радев: НЕ на репресиите в РФ: Свобода за йога Митрадева!”. Join Kseniia and 333 supporters today.