Реџеп Таип Ердоган да стави вето за членство во НАТО за Македонија со сменето уставно име

Реџеп Таип Ердоган да стави вето за членство во НАТО за Македонија со сменето уставно име

0 have signed. Let’s get to 500!
At 500 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!

INSPIRE MACEDONIA started this petition to President of Turkey Recep Tayyip Erdoğan

ПРОМЕНАТА НА УСТАВОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ПОД ПРИСИЛА НА НАДВОРЕШНИ ФАКТОРИ ВО СОРАБОТКА СО ДОМАШНИ ПОЛИТИЧАРИ Е ВЕЛЕПРЕДАВСТВО НА ДРЖАВНИТЕ ИНТЕРЕСИ И ИНТЕРЕСИТЕ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ОД НАЈТЕЖОК ВИД.

ИСТОВРЕМЕНО  ВАКВОТО ПРЕИМЕНУВАЊЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Е ЕДНАКВО НА ГЕНОЦИД ВРЗ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД СО УНИШТУВАЊЕ НА ИДЕНТИТЕТОТ И СЕВКУПНОТО ПОСТОЕЊЕ.

ОД ТИЕ ПРИЧИНИ КАКО ПРИПАДНИЦИ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД БАРАМЕ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА, РЕЏЕП ТАИП ЕРДОГАН ДА СТАВИ ВЕТО ВРЗ ЧЛЕНСТВОТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО НАТО СО ПРОМЕНЕТО УСТАВНО ИМЕ ПОД УЦЕНА И ПРИСИЛА НА ГРЦИЈА.

0 have signed. Let’s get to 500!
At 500 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!