Вимога припинити політичні переслідування в Україні

0 людей подписали. Следующая цель: 1 000
Когда эта петиция соберет 1 000 подписей, она вероятнее всего будет отображаться в подборке рекомендуемых петиций!
Українська Спілка Блогерів создал(а) эту петицию, адресованную Зеленський (Президент України) и

25 лютого 2020 Головне управління Нацполіції України в Одеській області спільно зі Службою безпеки України провели обшуки за місцем реєстрації активістів і співзасновників громадської організації "Український кіберальянс" Шона Таунсенда, Олександра Галущенка та Андрія Перевезія.

Члени "Кіберальянса" заявили на прес-конференції, що обшуки у них проходили з порушенням КПК. У Галущенка конфіскували навіть роутер, забирати який не було необхідності. У Перевезія вилучили ноутбук без батареї, жорсткого диска і оперативної пам'яті, а також телефон дитини. Було зламано двері і перерізано інтернет-кабель

26 лютого 2020 Громадська організація "Український кіберальянс" заявила про те, що припиняє свою роботу з пошуку і реагування на кіберзагрози до тих пір, поки правоохоронці не вибачаться за обшуки й звинувачення в зламі інформаційної системи аеропорту "Одеса".

02 березня 2020 Суд по арешту майна "Український кіберальянс", розпочатий 28 лютого, ввечері 02 березня було відкладено у зв'язку з тим, що суддя після обіду "захворів"

У зв'язку з вищенаведеним, Громадська організація "Українська Спілка Блогерів (УСБ)" оцінює переслідування "Українського кіберальянсу" такими, що:

1. різко знижує протистояння російській військовій агресії
  2. є політично вмотивованим та має ознаки спланованої акції по дискредитації української волонтерської та патріотичної громади в цілому
  3. знаходиться в одному ряду зі "справою вбивства Шеремета" та іншими сфабрикованими справами
  4. руйнує залишки довіри українського суспільства до правоохоронних органів, судів та державних інституцій
    є виразно антиукраїнським та в цілому має ознаки державних зрадницьких дій
  5. ці дії є особистою відповідальністю Президента України, сформованою їм моновладою та моноуряду

УСБ закликає українську громаду:

• не бути байдужими спостерігачами руйнації інституцій української державності з метою капітуляції у війні з РФ
  • дати свою оцінку діям української моновлади на чолі з Президентом, більшості Верховної Ради та Урядом по політичному переслідуванню "Українського кіберальянсу", інших патріотичних спільнот та Громадян
  • приєднатися до Заяви Української Спілки Блогерів, підписавши її на сайті www.change.org за адресою [http://chng.it/d5zd7tddPk та розмістивши її у своїх соціальних мережах