Просимо Вас пояснити нам чи відноситься СКУМО і особисто президент Мирослав Гочак до СКУ, чи готове СКУ далі продовжувати співпрацю зі СКУМО, після виявлення фактів обману учасників і (можливо) органів державної влади України?

Петиция закрыта

Эта петиция собрала 21 подписант

Сергей Карась создал(а) эту петицию, адресованную Президенту Світового конгресу Українців Євгену Чолію и

Шановні колеги!
Світовий конґрес українських молодіжних організацій (СКУМО), який з 2013 року повинен був стати окремою організацією, раніше входив до СКУ під назвою КУМО. Керівництво СКУ не раз брало участь у заходах, які проводило СКУМО, і присутність представників цієї відомої у всьому світі організації піднімало рівень довіри до СКУМО в очах не тільки української молоді, а й світової громадськості.

Проте, в ході останніх зборів СКУМО, які пройшли в серпні 2015 року в Одесі, виявилося, що СКУМО не є зареєстрованою організацією (при тому що раніше президент СКУМО Мирослав Гочак заявляв про наявність у організації офіційної реєстрації). Більше того, президент СКУМО не зміг відповісти на питання: які організації, що входять в СКУМО, мають право голосу і скільки їх було присутніх на останній сесії. Після прочитання проекту резолюції зборів все керівництво СКУМО покинуло залу залишивши учасників зборів у повному невіданні.

На жаль, керівництво СКУМО вважало за краще ухилятися від прямих відповідей делегатів форуму, обмежуючись або мовчанням, або образою учасників. Іноді президент Мирослав Гочак просто покидав сесійну залу ухиляючись від відповіді. Наприклад учасники так і не дізналися куди і на що підуть 30 євро, які в якості внесків для організації, збирав пан Гочак.

Зараз багато хто з нас, м'яко кажучи, перебувають в шоці. Ми не розуміємо, чи був бренд СКУМО і якщо був, в якому статусі з ним, наприклад, підписували договори про співпрацю українські міністерства? При цьому в соціальних мережах ми бачимо як Мирослав Гочак і його помічники роблять вигляд ніби нічого не сталося, по колишньому відвідуючи міністерства України і роздаючи подяки від організації, яка де-юре не існує. Вони ж якимось невідомим нам чином прийняли резолюцію форуму, в яку загадковим чином не увійшла жодна з пропозицій, які прозвучали на самому форумі та були подані резолюційній комісії.

Керівники СКУ щороку були присутні на форумах СКУМО, тому у нас склалося враження, що СКУ підтримує особисто президента Гочака і СКУМО, яка виявилася ніде незареєстрованою організацією. Тому просимо Вас пояснити нам чи відноситься СКУМО і особисто президент Мирослав Гочак до СКУ, чи готове СКУ далі продовжувати співпрацю зі СКУМО, після виявлення фактів обману учасників і (можливо) органів державної влади України? І чи прийме СКУ участь у вирішенні кризи в СКУМО?

Петиция закрыта

Эта петиция собрала 21 подписант