Petition Closed
Petitioning Министър-председател на България

Петиция за създаване на нова музикална зала в София

Музикалното изкуство има крещяща нужда от още една акустична зала. Класик ФМ радио инициира кампания за изграждане на нова съвременна акустична зала на мястото на Конюшните на царя в центъра на столицата. Локацията е с много подходящи параметри, а именно размер на парцела, близост до други културни институции като Музикален театър, опера и единствената към момента концертна зала – зала „България“.

Каузата за създаване на нова акустична зала в София подкрепят:

• Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО)
  • Даниела Ханджиева - артистичен директор на музикална агенция „Кантус Фирмус“
  • Проф. Людмил Ангелов - пианист, артистичен директор на фестивала „Пиано Екстраваганца“ и преподавател в НБУ
  • Проф. д-р Борислава Танева - заместник ректор Международна и художественотворческа дейност в НМА „Проф. Панчо Владигеров“
  • Теодосий Спасов - музикант, директор на „Музикална къща БНР“
  • Проф. Пламен Джуров - диригент, член на управителен съвет на „Българска фестивална асоциация", преподавател по дирижиране в НМА „Проф. П. Владигеров“
  • Ясен Козев - председател на Управителния съвет на сдружение „Музикаутор“
  • Георги Черкин - пианист
  • Милка Митева - директор на НМУ „Л. Пипков“
  • Виктория Василенко - пианистка
  • Елена Кискинова - изпълнителен директор на Българската асоциация на музикалните продуценти
  • Павлина Величкова- изпълнителен директор на Българска музикална асоциация

This petition was delivered to:
  • Министър-председател на България

Classic FM Radio started this petition with a single signature, and now has 4,120 supporters. Start a petition today to change something you care about.

Today: Classic FM is counting on you

Classic FM Radio needs your help with “Петиция за създаване на нова музикална зала в София”. Join Classic FM and 4,119 supporters today.