Полицаи са, не са убийци! Справедливост за петимата полицаи от Благоевград!

Полицаи са, не са убийци! Справедливост за петимата полицаи от Благоевград!

0 have signed. Let’s get to 1,500!
At 1,500 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!

Biliana Kotsakova started this petition to Народно събрание and

В подкрепа искането на петимата Полицаи от Благоевград!

ОБРЪЩЕНИЕ

КЪМ ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, ОРГАНИТЕ НА ЗАКОНОДАТЕЛНАТА, ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА И СЪДЕБНАТА ВЛАСТ, МЕДИИТЕ И ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО

ОТ ПЕТИМАТА ПОЛИЦАИ ОТ БЛАГОЕВГРАД ОСЪДЕНИ ЗА ИЗВЪРШЕНО УМИШЛЕНО УБИЙСТВО КАТО ПОЛИЦЕЙСКИ ОРГАНИ ПРИ И ПО ПОВОД ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖБАТА, КАТО СЪИЗВЪРШИТЕЛИ

УВАЖАЕМИ ДАМИ и ГОСПОДА,

Бием камбаната за опасността от мракобесието на тъмните сили на прехода, които убиват живота и бъдещето на България.

НЕВИННИ СМЕ и сме ОСЪДЕНИ НЕСПРАВЕДЛИВО!

За това, че сме изпълнявали обществения си договор с родината - участвайки в законно разпоредена и извършвана полицейска операция за противодействието на търговията с наркотици и сексуалната експлоатация на български момичета, след като с престъпления бяха манипулирани фактите по обективните причини довели до настъпване смъртта на задържаното лице, български съд каза на нас, и на Вас - всички български граждани, че всъщност полицаите сме умишлени убийци.

От първия момент знаем и сме убедени, че невинността ни ще бъде установена! От първия момент до днес сме оказвали пълно съдействие за провеждане на всички поискани действия по разследването и провеждане на образуваните производства. Но и - в последствие ни се наложи да се борим с неистови усилия с действията на престъпни интереси, реализирани чрез институции на държава, намираща се в безпомощно състояние от хватката на мракобесието.

Първоначално експертите, след извършена аутопсия установиха и посочиха като причина за настъпилата смърт на задържаното лице: “остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност”.

Без да се изчака заключението на назначените от разследващите експерти, по искане на роднините на Ангел Димитров са назначени нови експерти - посочени поименно от тях. Така проф. Раданов извършва формална реаутопсия на трупа, който е престоял без следствен надзор и на нерегламентирано място 9 дни. Проф. Раданов прави заключението си без да е иззел надлежно, без да е изследвал и да е съхранил посочените за иззети проби при реаутопсията, както и дори - без да виждал аортата, за която твърди, че е разкъсана от нанесен удар от полицаите. Проф Раданов е дал НЕВЯРНО заключение, което, установено след проведено разследване, представлява ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Обещано ли беше на проф. Раданов, че няма да бъде допусната друга експертиза - защото именно това се случи - повече от три години - на досъдебното производство и в последствие на четири съдебни инстанции се борихме за правотата си - и с неистови усилия успяхме да бъде допусната друга съдебно-медицинска експертиза - едва след като бе представено заключението на експерт от САЩ.

Пет последващи съдебно-медицински експертизи, извършени от осемнадесет водещи специалисти категорично отрекоха заключенията направени от експертизата на проф. Раданов - категорични са всички, че настъпилата смърт няма травматичен произход - констатираните травми - всички са леки и както поотделно, така и в съвкупност не могат и не са причинили смъртта на лицето - за което сме обвинени по това дело. Категорични са експертите, че няма данни да е нанасян описания от проф Раданов побой.

И след 14 години разследване и заседания, в дните преди Възкресение Христово, някой реши и “издаде присъда”, потвърждавайки тази, произнесена през 2008 година, която се позовава само на “експертното”, но НЕВЯРНО и ПРЕСТЪПНО заключение дадено от проф Раданов.

Такава присъда е издадена срещу българските полицаи и българското МВР. Защото на наше място можеше да бъде всеки служител на МВР, както и всеки един от десетките колеги, които бяха включени в операцията. Тази присъда, както и обвинението, почиват на лъжите и неверните твърдения на проф Раданов - самоубил се в хода на съдебното производство. От всички 30 души свидетели по делото тези присъди ползват само и единствено свидетелските показания на двете сестри - на 16 и 18 г. - по-малката от тях - интимна приятелка на Димитров, с който са се запознали след като той им е уредил да си вземат изпити в гимназията и с който е употребявал и им е показвал как се употребява кокаин. С тази присъда е прието от съда като утежняващо вината обстоятелство - факта, че Писов посреща дошлия дежурен патрул на улицата далеч от инцидента и го изпраща да доведе поемни лица - което направил с цел да се постигне и укрие целения резултат!!??!! Съдът приема, че от прочита на протоколите и прослушване на записите на телефона може да се направи предположение, че мъжът, чийто глас е записан, се занимава главно със свождане към проституция. Но поради това, че телефонния номер не е регистриран на Ангел Димитров - не е доказано, че е неговия глас. /Как тогава след прослушване именно на тези телефон - на мястото на срещата и интимната си приятелка се озовава точно Ангел Димитров?/. Съдът приема, че “заплахите, които обектът на разработката отправя към тези проституиращи жени не са с цел да ги сведе към проституция, а с цел да изпълняват задължението си да изпращат пари.” поради което не вижда данни за извършено престъпление! Съдът приема : “освен СРС по делото са налице доказателствени средства, както и обективни находки, че Ангел Димитров понякога употребявал кокаин. /показанията на приятелките му и намерения кокаин в урината при аутопсията/ и заключава “От тях може да се съди, че той е ползвал или е намирал на други лица по тяхна молба кокаин за лична консумация, но не и, че се е занимавал с пласиране на наркотици на много други лица.”

Лъжата в тази присъда явно ползва внушенията чрез  медиите и на снимки на трупа на Димитров, без да се пояснява, че причината да изглежда така трупа е начина по който е настъпила смъртта - картина на бързо настъпила смърт - изразеното посиняване са дължи на остър кръвен застой, в резултат на внезапно спиране на сърцето.

Този съдебен процес започна с тежко нарушаване и несъобразяване на правилата на наказателното производство и на нашите права! За съжаление - така и завършва за момента. Още преди започване на делото СЪДЪТ ОТКАЗА да разглежда внесеното от прокурора обвинение - за причиняване на смърт по непредпазливост и даде задължаващи прокурора указания - да внесе обвинение за извършено умишлено убийство, извършено по особено жесток начин - с нанесен побой, по особено мъчителен начин и на лице в безпомощно състояние. Прокурора внесе отново повдигнатото обвинение - за причиняване на смърт по непредпазливост и след повторните указания и отказ от съда да гледа делото - поиска отвод на съдията. Резултатът бе, че отстраниха прокурора от делото, определиха нов прокурор - който чинно изпълни и изпълняваше защита на експертизата на проф. Раданов. Този прокурор беше повишен в развитието на делото и в последствие се явяваше като прокурор и в Апелативната инстанция. А съдията - дал указания какво обвинение да се повдигне - още преди да е проведено пълно разследване - гледа делото и произнесе първата осъдителна присъда - 91 г. лишаване от свобода.

Тежко нарушение на правата ни бе извършено и при разглеждане на делото от Съда по правата на човека в Стасбург - на което дело не сме участвали, а на съда са представени само избирателно, обслужващи жалбоподателите доказателства, без дори да е споменато, че заключенията на експертизата на проф. Раданов са категорично отхвърлени и е установено, че невярното заключение е извършено престъпление.  

И тези присъди са произнесени “В името на народа”!? Призоваваме, сега вече не сме задължени да мълчим за доказателствата по делото - да бъдат разсекретени и публикувани всички доказателства по делото - да се чуят записите от СРС прилагани на Ангел Димитров почти 6 месеца, защото на нашето общество и на нас ни е нужна оценката на народа. Тези присъди не са произнесени в интерес на народа и на обществото!

Нас няма за какво да ни наказвате - ние изпълнихме задълженията си, както изисква закона и морала.

Нас няма за какво да ни превъзпитавате - ние сме доказали службата си към обществото, самосъзнанието и отговорността си.

Ние не сме лъгали - винаги съдействахме.

Ние няма за какво да бъдем наричани убийци и изпращани в затвора като тежки криминални и обществено опасни престъпници - интерес да ни унижава има само престъпния свят.

С болка констатираме, че го постига. Но и - НИЕ НЯМАМЕ ВИНА - поради което Ви призоваваме да обърнете специално внимание на този забравен случай и да ни подкрепите в борбата да бъде забелязана истината, която тропаше на вратата на съда, но явно някой смени бравата. Всички човешки граници по този случай бяха прекрачени.

Явно - трябва  - ОБРЪЩАМЕ СЕ КЪМ ВАС

С огромни признателност и благодарност към всички които са и бяха до нас в тази нечестна и несправедлива борба и ПРИЗОВАВАМЕ :

Уважаеми граждани, Колеги, управляващи, общественост - ПОДКРЕПЕТЕ НИ В ОТСТОЯВАНЕТО НА ИСТИНАТА и ТЪРСЕНЕТО НА СПРАВЕДЛИВОСТ - нека тази система да се осъзнае, че е призвана да осъществява изкуството на ДОБРОТО и СПРАВЕДЛИВОСТТА, а не да служи на мракобесието.

28 Април 2019 г., 

Затвора гр. Бобов дол

о.р. Мирослав Писов

о.р. Иво Иванов

о.р. Борис Механджийски

Янко Граховски

Георги Калинков

0 have signed. Let’s get to 1,500!
At 1,500 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!