Petition Closed

МНТ ДА ЈА ОБНОВИ "ШОПИНГ ЕНД ФАКИНГ"

This petition had 32 supporters


Поминаа скоро 20год. од премиерата на култната, хит претстава во МНТ- "ШОПИНГ ЕНД ФАКИНГ" во режија на Срѓан Јаниќиевиќ која го шокираше Скопје и го преврте и отвори МНТ со нова млада публика! 

Бараме од МНТ да ја врати, обнови или постави ново видување на текстот( Не се мешаме во уметничките решенија на уметниците и театарот), зошто и постарата публика што се сеќава на претставата и на младата публика и треба ова неверојатно театарско доживување!

На Скопје му фали "Шопинг енд факинг", на МНТ му фали оваа претстава на репертоар! 

Затоа сакаме: 

"ШОПИНГ ЕНД ФАКИНГ '98" ДА БИДЕ "ШОПИНГ ЕНД ФАКИНГ '18" !!!Today: Emilija is counting on you

Emilija Romeva needs your help with “Македонски народен театар: МНТ ДА ЈА ОБНОВИ "ШОПИНГ ЕНД ФАКИНГ"”. Join Emilija and 31 supporters today.