Крај на полицискиот час и други неефективни мерки.

0 have signed. Let’s get to 200!
At 200 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Македонија Слободна started this petition to Македонскиот народ и граѓанин and

Веднаш укинување на форсираните мерки за чие непочитување следуваат парични или затворски казни како што се :

1.Полициски час

2.Задолжително носење на маски

3.Социјално дистанцирање

4.Затворање на економскиот сектор

Со овие мерки се нарушуваат основните човекови права како што се :

1.Право на слобода

2.Право на живот

3.Право на избор

4.Право на слободно движење

5.Право на јавно социјално собирање

6.Право на одговорност и борење за колективните човекови права

Оваа петиција не бара отфрлање на препорачаната мерка за носење заштитни маски и социјално дистанцирање доколку граѓаните сметаат дека тоа е потребно, туку бараме право на избор ( четвртото човеково право не дозволува ропство односно овозможува право на индивидуален избор ) кое ни дава да ги сносиме "последиците" на лична одговорност.

На ден Понеделник, 06.03.2020 ( шести мај ) на територијата на нашата држава имаме 0.72% од целото население "потврдени" случаи на КОВИД-19 со смртна стапка од 0.004% на целата територија, односно статистика која никако не ја оправдува моменталната ситуација за применување на мерката од полициски час и прогласената епидемија.

Штетата на менталното и физичкото здравје врз здравата популација поради овие тирански мерки се и ќе бидат далеку по катастрофални од тие 0.004%.

Затоа бараме моментално укинување на сите овие форсирани непотребни мерки.

Ова е директна навреда врз интелигенцијата на Македонскиот народ и Македонскиот граѓанин и си ги бараме сите човекови права назад!

Никогаш повторно да не дозволиме одземање на основните човекови права на слободниот човек со искористување односно злоупотреба на силата на полицијата и војската.

0 have signed. Let’s get to 200!