Петиция закрыта

Лікування громадян України за кордоном

Эта петиция собрала 12 129 подписантов

Щороку тисячі українців потребують надскладних операцій, яких не можуть зробити в Україні. Для багатьох дорослих українців "рак крові" - це вирок, адже трансплантацій кісткового мозку від родинних чи не родинних донорів, дорослим в Україні не проводять.

У минулому році з бюджету виділили 628 млн на 208 важкохворих пацієнтів. У цьому році цифру вирішили скоротити до 389 млн, при тому, що пацієнтів на початок року було навіть більше – 226. У травні місяці кошти закінчилися – встигли вилікувати тільки 141 пацієнта.

У лютому було подано законопроект №8035 від 14.02.2018 про збільшення фінансування програми «Лікування громадян України за кордоном». Станом на теперішній час обсяг бюджетних коштів за визначеною бюджетною програмою не збільшено.

З 20 серпня під стінами МОЗ живуть родичі пацієнтів, які потребують лікування за кордоном.

НЕВЕСЕЛИЙ ІЛЛЯ. 6 років, більше двох років в реанімації.
Д-з «Постгіпоксична енцефалопатія» на ШВЛ.
Терміново потрібна операція«Діафрагмальний стимулятор дихання в »Клініці «Хеліос-Бух»в Німеччині. Документи до МОЗ подано в листопаді 2017 року, на обліку з березня місяця. Потрібно 185 т євро. Терміново.

ГЕРГАЛО ОКСАНА, 29 років, гострий мієлоїдний лейкоз. Потрібна трансплантація кісткового мозку від не родинного донора, 115,6 тис долларв в Мінську. Документи подані 13.03.18 р., рахунок в МОЗ в квітні.

ВІТОШИНСЬКИЙ ЕДУАРД, 28 років. Діагноз: гострий моноцитарний лейкоз. Терміново потрібна трансплантація кісткового мозку від не родинного донора в Туреччині (клініка Medical Park).Рахунок - 110 000 доларів. Документи до МОЗ відправили 14 червня 2018 року.

СЕЛІВОНЧИК ЯРОСЛАВА, 16 років, Больовий синдром нез'ясованого генезу з двома вогнищами в тазу та в щелепі, потрібна гістологічна верифікація, яку в Україні зробити неможливо через відсутність навігаційного обладнання в операційних України. Потребує обстеження та лікування закордоном. Не має діагнозу, потерпає від страшного болю, медична допомога не надається.

МОВЧАНЮК АРІНА 2014 року народження.
Діагноз: Нейрональний цероїдліпофусциноз 2 типу.
Потребує ПОЖИТТЄВУ ЗАМІСНУ ЕНЗИМОТЕРАПІЮ препаратом BRINEURA!!
Клініка "Bambino Gesu"(Рим .Італія).Річний курс-54000 Євро.
Останнє введення препарату в Україні 02.10.2018 року.
Наступне має відбутись-16.10.18 року!!!
Документи подані до МОЗ 23.07.2018

ЛЯШОВ ДАНИЛО, 17 років Діагноз: мієлодиспластичний синдром РАІБ 1 типу Терміново потрібна трансплантація кісткового мозку від неродинного донора в Польші (клініка 1 д.Юроша)Рахунок 108225 євро. Документи до МОЗ відправили 18 червня 2018р. Донори у Польші вже є (10 із 10).

АНТОНЕНКО ОЛЕКСАНДРА,29 років. Вроджена гіпоплазія обох легень,легенева гіпертензія. Терміново пересадка обох легень в Індії. Вартість 100 тис євро.
Документи здали 31 травня 2018 р

ТИТОВА ЮЛІЯ. 30 років. рецидив лімфоми Ходжкіна після ауто ткм. Пройшла 5 курсів хімії, залишилося пройти ще 3, після чого потрібно зробити алло ткм від нерідного донора (донор вже є). Лікування проходить в клініці Медікал Парк м. Стамбул. майно продано все

ЛИВИНСЬКИЙ ВАСИЛЬ, 54 роки, тп серця в Мінську, подав документи до МОЗ в травні 2018 року.  Та інші...

Закликаємо всіх нардепів, незалежно від фракцій, розглянути законопроект №8035 від 14.02.2018 та позитивно прийняти рішення, або ж знайти інший спосіб для порятунку сотень людей.

Cегодня "От сердца к сердцу" рассчитывает на вас

"От сердца к сердцу" нуждается в вашей помощи с петицией «Лікування хворих за кордоном». "От сердца к сердцу" и 12 128 участников этой кампании рассчитывают на вас сегодня.