Ексміністр Андрій Рева має вибачитись за свої "тваринні" висловлювання проти жінок

0 людей подписали. Следующая цель: 200

Ганна Давиденко
Ганна Давиденко подписал(а) эту петицию

ПУБЛІЧНА ЗАЯВА ЩОДО ЗАСУДЖЕННЯ ВИПАДКІВ ДИСКРИМІНАЦІЙНИХ ТА НЕЕТИЧНИХ ВИСЛОВІВ

Андрій Рева систематично дозволяє собі грубі образи у сторону жінок, зокрема у соціальних мережах.

Цинічним виглядає той факт, що якраз у Міжнародний день захисту прав жінок і миру колишній Міністр соціальної політики дозволив собі у коментарях до посту громадської активістки Юлії Григи такі вислови, як: «много жрешь», «существо», «жрешь много, потому что жадная и бесстыжая», «содержанка» тощо адресуючи це вінничанці.

Ми засуджуємо випадки дискримінаційних та неетичних висловів зі сторони колишнього заступника Вінницького міського голови, Міністра соціальної політики України 2016-2019 рр., публічного діяча А. Реви.

Разом з тим, цей випадок не є поодиноким. Останнім часом майже щодня ми стаємо свідками дискримінаційних заяв, неетичних та нетолерантних висловів зі сторони публічних діячів, політиків, державних службовців, випадків порушення прав людини та посягання на честь і гідність людини зі сторони правоохоронних органів.

На наше переконання очільники/-ці територіальних громад, політичних партій мають давати належну оцінку діям членам своєї команди, у випадках якщо вони вдаються до нецензурних та сексистських висловів на адресу колег, посадовців, депутатів, вінничан, українців.

Систематичні факти грубого порушення норм етичної поведінки та дискримінація, нехтування правами людини, знецінення понять честі і гідності особи і громадянина, які дозволяють собі українські політики, посадовці, працівники правоохоронних органів не можуть залишатися поза увагою суспільства.

Ми закликаємо представників засобів масової інформації не стояти осторонь і протидіяти будь-яким формам дискримінації та неетичній поведінці публічних діячів усіх рівнів, вчасно реагуючи на такі випадки публічним осудом та несхваленням подібних дій.

Закликаємо керівні органи політичних партій, особливо під час виборів до ОМС та у своїй поточній діяльності дотримуватись принципів недискримінації та гендерної рівності.