Petition Closed

Отмяна на разрешението за провеждане на анти-гей шествие и концерт

This petition had 640 supporters

Силно разтревожени сме от призивите, с които на 21 юни се организират шествие и рок концерт пред Националния дворец на културата. Събитието се организира с явен призив за дискриминиране и органичаване на правата на хората с различна сексуална ориентация. Тексът на поканата, както сами ще се уверите, съдържа език на омразата, насочен срещу хомосексуалните ни съграждани.   Обезпокоени сме, че събитие с подобно послание се провежда в центъра на столицата ни. Още повече ни безпокоят имената на организаторите, между които, освен политическите партии, личат няколко футболни агитки и криминализираната в гояма част от Европа нацистка организация "Кръв и чест". Предвид историята на жестоки физически и вербални атаки срещу хората с различна сексуална ориентация (до голяма степен от представители на организаторите), смятаме, че позволението за организиране на подобно събитие дава обезпокоителното послание за безнаказаност на агресивните хомофобски прояви.   Напомняме, че нашата държава и нейните инситуции са ангажирани със защитата на правата на нейните граждани без разлика в сексуалната им ориентация и настояваме, че официалното позволение за анти-гей събитие е грубо нарушение на тези задължения.   Призоваваме институциите да забранят провеждането на проявата и да разследват мотивите зад организирането й.

Today: Н is counting on you

Н А needs your help with “До Комисията по дискриминацията, Софийска община и Софийска районна прокуратура: Отмяна на разрешението за провеждане на анти-гей шествие и концерт”. Join Н and 639 supporters today.