Петиција за укинување на новиот данок за Co2 Честички.

0 have signed. Let’s get to 1,500!
At 1,500 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!
Zdruzenie na importeri na vozila vo R.M. started this petition to Владата на Р.М.

Согласно новиот закон и уредување за увоз на автомобили (половни или нови) давачките за увоз на половен автомобил се покачени скоро дупло а не се изоставени и новите возила.Моменталната царинска давачка заедно со данок за Co2 се покачени посочуваме само со пример Голф 5 од 500 на 1300 евра.За голф 6 од 900 на 1500 евра,Корса Д 2006 63000 ден од 24000 ден итн.Разликите во цените на автомобилите се драстично големи и највеќе ќе удрат по џепот на граѓанинот на Р.Македонија,а проблемот со загадувањето ќе остане.Возниот парк на државата само ќе старее меѓу другото.Овој закон не само што е на штета на 50000-100000 граѓани(авто увозници,вработени,авто механичари,перални,такси компании,шпедиции,транспортни фирми итн) туку е и на штета на самиот буџет на државата.

Бараме од секој еден што е засегнат(а тоа е буквално секој граѓанин) со овој проблем да се потпише на оваа Онлајн Петиција за да се слушне нашиот глас.

Нашиот предлог е да си продолжи стариот закон каде што е предвидено да се сопре увозот на евро4 од јуни 2020 год. и да продолжи увозот на Евро 5 возила  со тоа сите ќе имаме бенефит и возниот парк ќе се обнови и новите возила ќе придонесат до почист воздух.

НАПОМЕНА:Оваа петиција не смее да се користи за партиски цели ниту нашето здружение на граѓани.Се оградуваме од било која политичка партија и нивните агенди.

0 have signed. Let’s get to 1,500!