Да се запре намерата за сеча околу манастирот „Богородица“ -Јанковец

0 have signed. Let’s get to 2,500!


Јанковец и Преспа упатуваат апел до сите надлежни институции, под итно да се запре намерата за сечење на шумата околу манастирот " Успение на Пресвета Богородица" во Јанковец, кога се протега на површина од 80 хектари.
Истата има опасност да предизвика лизгање на земјиштето, со што се загрозуваат имотите на жителите, но и опасност од драстични климатски промени кои ќе носат зијан по јаболковите насади.Today: ivan is counting on you

ivan Mariceski needs your help with “Да се запре намерата за сеча околу манастирот „Богородица“ -Јанковец”. Join ivan and 1,820 supporters today.