СТОП ГЕШЕВ - НЕЗАБАВНО ОТТЕГЛЯНЕ НА КАНДИДАТУРАТА НА ИВАН ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР!

0 have signed. Let’s get to 1,000!


Гражданите не можем и няма да позволим още седем години прокуратурата да бъде подчинена на мафията. Номинацията на Иван Гешев е опит именно за това. Поредицата от протести срещу тази номинация показва, че обществото ни осъзнава важността на този избор. Така, както осъзнава, че липсата на справедливост и ширещата се корупция са най-тежките проблеми, за решаването на които управляващото ни политко-мафиотско статукво е неспособно.

Прокуратурата е превзета и подчинена от шайка олигарси, ченгета и корумпирани политици и превърната в щит за извършваните от тях престъпления и бухалка срещу неудобните и неприемащите режима на мафията. Ударите срещу БОЕЦ, Биволъ, Фрогнюз и други медии и активни граждани са репресия в най-уродлива форма! Имаме примера от мандата на Цацаров, избран от мафията на Борисов и Пеевски по схемата „Ти си го избра”, който доведе България до статута на най-корумпирана и бедна държава в Европа.

Модела #КОЙ бе наложен, като официален модел на управление на държавата, а гражданите са подложени на репресии и гонения заради изразената си гражданска позиция. Модел, прокудил милиони българи от родината им! Изборът на Гешев е превърнат в състезание с един кон, този на Пеевски и Борисов. Гражданската кандидатура на следовател Бойко Атансов, номиниран от БОЕЦ и група граждански сдружения не бе допусната.

Гешев е креатура и марионетка на управляващата ни мафия, а гражданите и независимите медии останахме последната сила, която може да се противопостави на този позорен избор! Сега гражданите избираме - оттегляне на кандидатурата на Гешев, или още седем години безнаказан грабеж.

БОЕЦ инициирахме гражданско обединение под надслов „СТОП ГЕШЕВ” и се обръщаме към всички граждани и организации за общи действия и протести срещу кандидатурата и избора на Гешев за главен прокурор!

#СтопГешев

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА