Розпуск виконкому Бучанської міської ради

0 людей подписали. Следующая цель: 200
Когда эта петиция соберет 200 подписей, она вероятнее всего будет отображаться в подборке рекомендуемых петиций!
ГО Комітет з питань корупції создал(а) эту петицию, адресованную Бучанська міська рада

Для Бучанської територіальної громади вкрай важливим є підтримання конкурентності (дискусійності, взаємоконтролю, альтернативних поглядів) у діяльності системи місцевої ради. Слід розуміти, що виконавчий комітет є колегіальним органом, головним призначенням якого є прийняття владних рішень, які можуть мати альтернативний зміст рішенням підлеглих міського голови. На засіданні виконкому в міського голови лише один голос. Але по факту - альтернативних публічних поглядів - 0.

Залежність з якою сформований виконком БМР та нерозуміння механізмів просування якісних рішень перетворив виконком в один з відділів міського голови.

Як правило це відбувається через включення до його складу службовців ради (підлеглих міського голови) – керівників виконавчих органів, директорів шкіл, завідувачів садочків, керівників закладів охорони здоров’я, податківців, а тепер - "старост" новоформованої ОТГ. Міський голова зробив "попередню плату" за лояльність - лояльні "начальники сіл" навколо Бучі  отримали по автомобілю, а грошей на ДЮСШ з 1 вересня тепер немає.. Зрозуміло, що робота такого виконкому є прогнозованою, а його рішення перетворюються на легалізацію задумів міського голови. Та після їх закритого рішення - немає зворотнього рішення, яким би недолугим не було прийняте рішення. У такій ситуації засідання виконкому є бездискусійними, проходять швидко, а подекуди формально. Тому, рішення комісій депутатів та рішення ради теж вже є безальтернативними. Місцеві ініціативи виконкомом не фіксуються публічно та є не публічними. Така ситуація є вкрай небезпечною для системи стримування і противаг, яку повинні виконувати три гілки місцевого самоврядування. Більш того, виконуючи волю мера - виконком та рада можуть відміняти рішення попередніх складів депутатів без врахування наслідків та компенсації мешканцям втрат по таким відмінам рішень. Юридично - це називається конфіскація псевдолегітимним чином. Потім - ми - мешканці, маємо судитися роками щоб повернути справедливість.

Саме через таку ситуацію в місті складається такий стан місцевої влади, коли виконком приймає рішення про підвищення тарифів, вибір виконавця послуг, реалізацію комунального ресурсу, "перепис" нематериальних активів комунального підприємства "Бучанські новини" на "своїх людей", затверджує недолугі технічні умови "конкурсів" надання послуг без незалежної екпертизи та громадських слухань, без відкритості економіки ЖКХ, складових тарифів на вивезення сміття, перевезення громадського транспорту, надання реєстру обєктів та земельних ділянок комунальної власності, згідно генплану чи ДПТ. В місті немає належного міського Статуту територіальної громади, немає концепції Статуту ОТГ. Виконком не реагує на розвал роботи черг в освіті, не заслуховує начальника відділу освіти з звітом та не направляє його не звіт до міської ради повноважної оцінювати та визнавати якість роботи посадовців виконкому БМР. Нарешті 3 жовтня 2019 року в БМР проведено "показове" недолуге громадське слухання з містобудівного розвитку, втрачено час мешканців та добросовісних виконавців. Підстави для розслідування, позову до суду направлені в НАБУ, розміщені в ФБ в групі Громада Бучі (Syla Gromady) та інших. Якість міської влади дійшла дна. В місті повністю нівельовані системи управління розвитку, показово ігноруються місцеві ініціативи та кращі практики, добросовісні працівники звільняються, пристосуванці міського голови отримують "подарунки" з чорної каси міського голови.

Виконком проводить засідання за 10 хвилин, жоден з членів виконавчого комітету не має питань. Виконком неможливо зібрати з жодного актуального рішення чи для відміни його рішення, немає процедури впливу громадськості на кишеньковий суб'єкт міського голови.  Місту не потрібен такий виконком , місту потрібен виконком який зважено буде приймати рішення.

Тому прошу підтримати петицію та винести на розгляд міської ради питання про розпуск виконкому міста Буча.

0 людей подписали. Следующая цель: 200