СТОП ЗА 5G ВО МАКЕДОНИЈА!!!

0 have signed. Let’s get to 15,000!

Jovanche Gjorgjievski
Jovanche Gjorgjievski signed this petition

Според сите достапни информации, ниедна телекомуникациска компанија во светот нема презентирано релевантна студија од која недвосмислено ќе се види дека 5G технологијата на ниеден начин не го загрозува здравјето на луѓето и нема никакви негативни последици по животинскиот и растителниот свет. Напротив, има безброј примери и докази за негативни последици по здравјето на луѓето и загрозување на животните и растенијата. Сведоци сме на секојневен помор на пчели, птици, насекаде низ светот, луѓе заболуваат од тешки болести во областите во кои веќе е инсталирана и ставена во функција 5G технологијата. Да се освестиме додека сеуште има време. Да не дозволиме да нѐ залажуваат со наводните придобивки од воведувањето на 5G. Не нѝ треба ништо што ќе ги загрози животите на нашите деца, ништо што ќе ги уништува животните и растенијата на планетава. Насекаде низ светот луѓето се мобилизираат и превземаат акции за спречување на исталирањето на 5G технологијата. Како резултат на тоа, повеќе држави во светот прекинуваат со понатамошно ширење, и дури се откажуваат од воведувањето на оваа штетна и загрозувачка технологија.