Επιστολή Διαμαρτυρίας Για Την Απόφαση Εξόντωσης Των Άγριων Χοίρων

0 have signed. Let’s get to 2,500!

Elena Akrita
Elena Akrita signed this petition

Με την υπ' αριθμόν ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/71082/539/5-8-2019 Απόφαση Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απελευθερώνεται η θήρα των άγριων χοίρων, καθώς αίρονται οι περιορισμοί για την προστασία της βιοποικιλότητας. Ως πολίτες με οικολογική συνείδηση, εναντιωνόμαστε σθεναρά σε αυτή την απόφαση που ελήφθη με την πρόφαση της απειλής μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης, δίχως να καταγραφούν κρούσματα επιδημίας όπως τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε σχετική κοινοβουλευτική του ομιλία, δίχως να κληθούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και δίχως να εξαντληθούν όλα τα ηπιότερα μέτρα, όπως ο περιορισμός των οικόσιτων χοίρων, μέτρο που συνιστούν διεθνώς δασολόγοι και κτηνίατροι, για την προστασία από τυχόν επιδημία.

Χωρίς λοιπόν να υπάρξουν προληπτικά μέτρα, χωρίς ενδείξεις ή ενδελεχή έρευνα για τυχόν άρρωστα ζώα, χωρίς τήρηση διαδικασίας κοινωνικού διαλόγου αποφασίστηκε η μαζική εξόντωση των άγριων χοίρων, με συνεπίκουρους τους κυνηγούς, σε εφαρμογή πρακτικών που αν μη τι άλλο δε συνάδουν με την ευρωπαϊκή πολιτική και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.

Ζητάμε:

1. Άμεση ανάκληση της ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/71082/539/5-8-2019 Απόφασης Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

2. Άμεση διεξαγωγή κοινωνικού διαλόγου με τη συμμετοχή ειδικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, για τη λήψη πρόσφορων και ήπιων προληπτικών μέτρων.

3. Απομάκρυνση των κυνηγών από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, εκ μέρους της Διοίκησης, καθώς δεν αποτελούν ρυθμιστές της βιοποικιλότητας και καταφανώς έχουν ίδιο όφελος.

4. Συνεργασία για τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και σεβασμού στους φυσικούς πόρους και της βιοποικιλότητας, καθότι αποτελεί περιβαλλοντική αναγκαιότητα αλλά και δείκτη πολιτισμού.