Η Μακεδονία σε έχει ανάγκη ΤΩΡΑ! Μην την αφήσεις μόνη

Η Μακεδονία σε έχει ανάγκη ΤΩΡΑ! Μην την αφήσεις μόνη

2,017 have signed. Let’s get to 2,500!
Started
Petition to
ΠτΔ κ. Π.Παυλόπουλο and

Why this petition matters

Καλούμε τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών. Ο κάθε βουλευτής έχει τεράστια ιστορική ευθύνη. ΤΩΡΑ είναι η υπέρτατη στιγμή που αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ψήφιση των συνταγματικών αλλαγών και συνεπώς της συμφωνίας των Πρεσπών στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων ξεκινά η τελική φάση επικύρωσης της στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Η Κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό με την ισχυρή στήριξη των «εταίρων» μας, ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής και για τους δύο λαούς, διευρύνοντας συγχρόνως τις συνθήκες ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Είναι αυτονόητο ότι οι Έλληνες αγαπάμε και επιδιώκουμε την ειρήνη και θέλουμε να συμβάλουμε στην παγίωσή της. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα υποχωρήσουμε σε αυτά που θεωρούμε εθνικά δίκαια. Δε θα ξεχάσουμε χιλιάδες χρόνια ιστορίας, αγώνων, θυσιών και επίπονης πορείας την οποία πολλές φορές την πληρώσαμε με αίμα. Είναι φανερό ότι επιζητείται ο τεμαχισμός της Ελλάδας. Με τη συγκεκριμένη συμφωνία αναγνωρίζεται «μακεδονική» γλώσσα, «μακεδονική» εθνότητα, παραχωρείται ουσιαστικά το όνομα της Μακεδονίας.

Τίθεται ζήτημα χρήσης του όρου Μακεδονία τόσο για τα προϊόντα μας, όσο και για υπηρεσίες, δραστηριότητες και φορείς. Παράλληλα, ενδεχομένως να ανοίξει και θέμα ΑΟΖ στη Θεσσαλονίκη, με βάση τη θεωρία της περίκλειστης χώρας. Από την άλλη πλευρά, η ΠΓΔΜ εισέρχεται στο ΝΑΤΟ και ετοιμάζεται για την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα μας, δεν προκύπτει κανένα ουσιαστικό εθνικό όφελος, παρά μόνο εκκρεμότητες για τις επόμενες γενιές, με εξαιρετικά πιθανή τη διεκδίκηση από πλευράς Σκοπιανών «μακεδονικής» μειονότητας, την ενίσχυση της μεγάλης ιδέας των γειτόνων (βλ. αλυτρωτικούς χάρτες) και τη διεύρυνση των διεκδικήσεων τους στο μέλλον. Η συμφωνία των Πρεσπών παρά τα όσα επικαλούνται οι υποστηρικτές της ενισχύει τον σωβινισμό των γειτόνων και ουσιαστικά καλλιεργεί την εχθρότητα και το μίσος στην περιοχή.

Ο κάθε βουλευτής που θα κληθεί να ψηφίσει έχει τεράστια ιστορική ευθύνη. Το προσωπικό και κομματικό συμφέρον δεν τοποθετείται ΠΟΤΕ υπεράνω της πατρίδας.

ΤΩΡΑ είναι η υπέρτατη στιγμή που αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες μας.

Η Ελληνικότητα στη διαδρομή της Ιστορίας και η μοναδικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Καλούμε τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών.

2,017 have signed. Let’s get to 2,500!