Κύριοι Υπουργοί Παραιτηθείτε

Κύριοι Υπουργοί Παραιτηθείτε

45 have signed. Let’s get to 50!
Started

Why this petition matters

Started by Alexis M

Κύριοι Υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Άμυνας

Έχετε αποτύχει παταγωδώς στο να διασφαλίσετε τα συμφέροντα και την ασφάλεια των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εσείς και οι αντιπρόσωποι σας μιλάτε διαρκώς για τα επιτεύγματα σας αντί να προβάλλετε την πραγματική εικόνα: οι ελεύθερες περιοχές έχουν υπερχειλίσει με μετανάστες όλων των ειδών, από αιτητές ασύλου που μπαίνουν παράνομα από τα κατεχόμενα και τις ακτογραμμές, μέχρι οικονομικούς μετανάστες που μετατρέπονται σε αιτητές ασύλου με την βοήθεια δικηγόρων για να παίρνουν επιδόματα. Έχετε πράξει τα ελάχιστα για να αποτρέψετε τη δημογραφική αλλοίωση του τόπου μας. Το ίδιο και οι προκάτοχοι σας.

Λυπούμαστε που σας μιλούμε με αυτό τον τρόπο αλλά έχετε απογοητεύσει την κοινωνία. Εσείς και η κυβέρνηση έχετε μόνο απαιτήσεις από τους πολίτες. Τους θέλετε να υπακούν ευλαβικά σε όλες τις οδηγίες σας, να πληρώνουν τους φόρους και τα υπέρμετρα πρόστιμα που τους επιβάλλετε, να είναι τίμιοι και νομοταγείς, ενώ εσείς οι ίδιοι δεν εκπληρώνετε τις υποχρεώσεις σας ως διαχειριστές του κράτους και μας οδηγείτε σε ένα χάος που με τη σειρά του θα φέρει άλλες ανεπιθύμητες καταστάσεις στο εγγύς μέλλον. Ήδη ξεκίνησαν τα πρώτα επεισόδια και η ευθύνη σας βαραίνει.

Εν ολίγοις, αφήνετε μια δεύτερη εισβολή να λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας και μας πουλάτε κουροφέξαλα ότι θα και θα. Τίποτα δεν θα κάνετε. Το μόνο που κάνετε είναι να καταλαμβάνετε άδικα σημαντικές θέσεις στη δημόσια διοίκηση, θέσεις που δεν σας αξίζουν και για τις οποίες δεν έχετε τα απαιτούμενα προσόντα. Από ποιες διαδικασίες έχετε περάσει για να αποκτήσετε τις θέσεις αυτές; Αν η κυβέρνηση ήταν ιδιωτικός οργανισμός θα ήσασταν απολυμένοι μέχρι τώρα για ανεπάρκεια στην εκτέλεση των καθηκόντων σας και μη αποτελεσματικότητα στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων.

Δεν σας μιλούμε από αλαζονεία αλλά από αγανάκτηση για το ελλιπέστατο έργο σας. Σας λέμε την αλήθεια και το γνωρίζετε. Γνωρίζετε ότι τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και ότι οι πολίτες σας έχουν κρίνει ήδη για αυτά που κάνατε, για αυτά που εξακολουθείτε να μην κάνετε και για αυτά που δεν πρόκειται να κάνετε γιατί θα τα είχατε κάνει προ πολλού. Αντί αυτού, μας φέρατε στο χείλος του γκρεμού.

Αφού δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε στα καθήκοντα σας και αφού δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε εξωγενείς παράγοντες που επιβάλλουν πολιτικές αλλότριων συμφερόντων, παραδώστε τα ηνία σε αυτούς που μπορούν και που έχουν την ικανότητα και την πυγμή να επιβάλλουν το σωστό και το δίκαιο χωρίς να φοβούνται να πάρουν προσωπικό ρίσκο. Αφού δεν τιμάτε τις θέσεις σας, επιβάλλεται να δώσετε άμεσα την παραίτηση σας.

Αγανακτισμένοι Πολίτες

45 have signed. Let’s get to 50!