Καταργήστε το τέλος επιτηδεύματος ΤΩΡΑ

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Yiannis Kanellopoulos started this petition to Christos Staikouras and

Yπόχρεοι σε καταβολή ετήσιου τέλους επιτηδεύματος  είναι σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 31 του ν. 3986/2011 (Α' 152), υπόχρεοι σε καταβολή ετήσιου τέλους επιτηδεύματος είναι οι επιτηδευματίες (φυσικά και νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες) και ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα (οι οποίοι σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4172/2013 - Α' 167 εξομοιώνονται με τους ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα), εφόσον τηρούν βιβλία Β' ή Γ' κατηγορίας του Κ.Β.Σ. (νυν τήρηση αρχείων με το απλογραφικό ή διπλογραφικό σύστημα). Για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 31 του ν. 3986/2011 , οι αγρότες ειδικού καθεστώτος δεν θεωρούνται επιτηδευματίες (σχετ. η αριθ. ΠΟΛ.1167/2011 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών).

Το συγκεκριμένο τέλος είναι ένα ακόμη δείγμα των προθέσεων της πολίτικης και οικονομικής  ελίτ. Σκοπός τους  είναι η  επαγγελματική εξόντωση του χώρου των μικροεμπόρων για να συντηρηθεί ένα σπάταλο και διεφθαρμένο και τυραννικό κράτος, που έχει το θράσος εδώ δεκαετίες να προστατεύει το εαυτό και τα προνομία τους εις βάρος των κοινωνικών τάξεων των μεσοστρωμάτων - μικρομεσαίων.

ΑITOYMΕΘΑ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

1. Να καταργηθεί άμεσα το τέλος επιτηδεύματος και να μην ξανατολμήσει κανένα διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό κόμμα να ξαναφέρει τέτοιο νόμο.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.

2. Να ενεργοποιηθούν όλοι οι βουλευτές του Ελληνικού  κοινοβουλίου για να καταργηθεί το εν λόγω τέλος άμεσα και να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των κομμάτων τους η μη  επαναφορά του ίδιου ή και ανάλογου νόμου στο μέλλον . Σε αντίθετη περίπτωση να βιώσουν τις προβλεπόμενες πολιτικές και επαγγελματικές συνέπειες.

ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ.

3. Όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς των κλάδων που επιβαρύνονται από το χυδαίο και ληστρικό τέλος να δηλώνουν με ψηφίσματα τους α) πως απαιτούν την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και β)  όποιος βουλευτής ανήκει στους εν λόγω κλάδους και δεν ψηφίσει υπέρ της κατάργησης του τέλους θα διαγραφεί από το μητρώα του εν λόγω συλλόγου πανελλαδικά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

4.Σε περίπτωση που τα συνδικάτα και οι ηγεσίες τους δεν πιέσουν για να καταργηθεί το τέλος και οι λοιπές επιβαρύνσεις: α) να συσταθούν νέοι, ανεξάρτητοι από τα κόμματα, συνδικαλιστικοί συνδυασμοί με άφθαρτα και μη ελεγχόμενα από συμφέροντα πρόσωπα β) να δημιουργηθούν ενωτικά ψηφοδέλτια με σκοπό όχι την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων, αλλά την επίλυση των προβλημάτων των κλάδων.

0 have signed. Let’s get to 100!