Κατάσταση του Eclass και Δήλωση Εργαστηρίων

0 have signed. Let’s get to 100!

Αξιότιμη κα. Πρόεδρε του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής στο ΤΕΙ Αθήνας,

Σας αποστέλλουμε αυτό το μήνυμα για να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας σχετικά με την τωρινή μορφή του eclass αλλά και για την δημοσίευση σας στο Twitter σχετικά με το θέμα των εργαστηριακών εγγραφών, έχουμε δει με πλήθος εκτελέσεων το ίδιο σχέδιο μαθημάτων που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, από μια προκαθορισμένη στιγμή μέχρι να έχουν πλέον ανοίξει όλα.

Επανειλημμένα πρέπει να βλέπουμε το eclass να "σπάει" κάτω από το βάρος των χρηστών που ανανεώνουν τις πολλαπλές καρτέλες με τα εργαστήρια τους και καμία λύση δεν έχει βρεθεί ακόμη. Συγκεκριμένα η προσπάθεια των "τυχαίων χρονικών στιγμών για κάθε μάθημα" μπορεί μόνο να έχει χειροτερέψει την κατάσταση μιας και η ανασφάλεια που δημιουργεί δεν αποτρέπει τις συνεχείς επαναφορτώσεις αντίθετα προτρέπει. Επομένως πως ένα τόσο αποδιοργανωτικό σύστημα δηλώσεων συμφέρει οποιονδήποτε. Από την μια, τα άτομα με επαγγελματικές ή κοινωνικές υποχρεώσεις, απο την άλλη αυτούς που το βιολογικό τους ωράριο δεν ταιριάζει, και τέλος εσάς. Όλοι μας θέλουμε μια γρήγορη δήλωση ώστε μετά να συνεχίσουμε την ημέρα μας.

Η έλλειψη υπολογιστικών πόρων ώστε να αντέχει το βάρος των χρηστών και οικονομικών πόρων για την βελτίωση των υποδομών, είναι κατανοητές ως ενα βαθμό.
Τέλος, αλλά δυστυχώς το πιο σημαντικό που ήταν και ο κύριος λόγος να κινήσουμε τέτοιες διαδικασίες.

Θα θέλαμε να αναφερθούμε σε μια ανάρτηση σας στο twitter("Λόγω... υπερβολών, ό,τι άνοιξε - άνοιξε. Τα υπόλοιπα σε τυχαία χρονική στιγμή!").
Δεν έχoυμε λόγο να υποθέσουμε εξ αρχής το χειρότερο, μα δυστυχώς δείχνει περισσότερο σαν ειρωνεία στα άτομα που μαζεύτηκαν την προκαθορισμένη ώρα να κάνουν το δικό τους μέρος στην δήλωση, παρά μια φράση εξομάλυνσης της κατάστασης. Γι'αυτό θα θέλαμε μια περαιτέρω εξήγηση πάνω σ'αυτό το θέμα.

Συνοπτικά λοιπόν,το σύστημα δήλωσης εργαστηρίων ήταν για άλλη μια χρονιά ανεπαρκές, οι προσπάθειες λύσης της αδυναμίας αυτής δυσκολεύουν τους χρήστες χωρίς να λύνουν το πρόβλημα και η δραστηριότητα σας στο twitter ήταν τουλάχιστον αντιεπαγγελματική.

Με εκτίμηση,

Φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας.

Υ.Γ. Το κείμενο γράφτηκε κατόπιν συννενόησης απο φοιτητές του τμήματος.

Today: ΦΟΙΤΗΤΕΣ is counting on you

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ needs your help with “Κατάσταση του Eclass και Δήλωση Εργαστηρίων”. Join ΦΟΙΤΗΤΕΣ and 44 supporters today.