ΈΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΉΜΟ ΝΈΑΣ ΙΩΝΊΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΥΧΉΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ

0 have signed. Let’s get to 100!

Επί της Ηρακλείου, στο ύψος της Τράπεζας Πειραιώς, γίνονται κάθε εβδομάδα ατυχήματα. Κάθε εβδομάδα ακούω ήχο από τρακάρισμα και με φόβο κατεβαίνω κάτω να δω αν μπορώ να βοηθήσω. Ειδικά όταν βρέχει πάντα έχω το άγχος ότι κάποιος θα χτυπήσει. Όποια φορά πήρα την τροχαία μου είπαν απλά ότι καταγράφηκε.

Προχθές άκουσα πάλι θόρυβο κατέβηκα κάτω και μια κοπέλα είχε χτυπήσει πολύ. Και σας ρωτώ, όποιος κι αν βρίσκεται πίσω από την οθόνη και διαβάζει το μήνυμα, φταίει μόνο το ποτό γι' αυτά τα ατυχήματα; Φταίει μόνο ο οδηγός; Δεν είναι γνωστό ότι αυτή η στροφή είναι επικίνδυνη; Δεν το γνωρίζουν όλοι πως κάτι πρέπει να γίνει; Δεν είμαι ο ειδικός για να ξέρω τι ακριβώς πρέπει να γίνει. Να μπουν σαμαράκια; Να μπει φανάρι; Να μπει σήμανση; Να αλλάξει το οδόστρωμα;

Το μόνο που ξέρω είναι ότι όταν κάτι γίνεται με τέτοια συχνότητα δεν αποτελεί περιστατικό, αλλά σταθερά. Σας ζητώ ειλικρινά να βοηθήσετε με όποιον τρόπο μπορείτε. Θα μπορούσα να κάνω επίκληση στο συναίσθημα και να σας πω ότι υπάρχει πιθανότητα να ήταν κάποιος γνωστός σας σε ένα από αυτά τα αμάξια.

Αλλά θα αρκεστώ στην επίκληση στη λογική σας. Η συχνότητα των ατυχημάτων καθιστά σαφές ότι πρέπει να διερευνηθεί πιθανότητα λύσης του προβλήματος. Η μονάδα (σε αυτή την περίπτωση ο όποιος οδηγός) φταίει που ίσως δεν ακολούθησε τον ΚΟΚ, το σύνολο (εμείς) φταίμε που δεν είχαμε την απαραίτητη πρόληψη.

Ας μαζέψουμε υπογραφές ώστε να κινητοποιήσουμε τον Δήμο Νέας Ιωνίας να το διερευνήσει.

Today: Anna is counting on you

Anna Nik needs your help with “Δήμος Νέας Ιωνίας: ΈΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΉΜΟ ΝΈΑΣ ΙΩΝΊΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΥΧΉΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ”. Join Anna and 78 supporters today.