Απαιτούμε δημοψήφισμα για τη συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ

0 have signed. Let’s get to 1,000!

Ο Αλέξης Τσίπρας, με τη βοήθεια του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, κατέληξε μετά από πολύμηνη διαπραγμάτευση στην αποδοχή του ονομάτος «Βόρεια Μακεδονία» για την ονομασία της γειτονικής χώρας. Η υπηκοότητα των πολιτών αυτής της χώρας θα είναι «Μακεδόνας – Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας» και η γλώσσα της χώρας θα ονομάζεται «μακεδονική», με τη διευκρίνιση ότι είναι σλαβικής προέλευσης.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι πρόκειται περί «ιστορικής συμφωνίας». Ζητάμε λοιπόν από την ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή των Ελλήνων να μην αφήσουν τον ελληνικό λαό να μείνει εκτός των ιστορικών εξελίξεων. Ο πρωθυπουργός έχει πει επανειλημμένα ότι πιστεύει στη δημοκρατία και για το λόγο αυτό ζητάμε να τεθεί σε δημοψήφισμα η συμφωνία με τη γειτονική χώρα. Εξάλλου, ο Τσίπρας είχε κάνει το ίδιο το 2015 όταν ζήτησε από τον ελληνικό λαό να αποφασίσει με δημοψήφισμα για τη δανειακή συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με τους θεσμούς της ΕΕ. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, κ. Ζάεφ, έχει δηλώσει ότι θα θέσει τη συμφωνία σε δημοψήφισμα. Ο Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση και η Βουλή έχουν δημοκρατικό καθήκον, καθήκον προς την Ιστορία και καθήκον προς τον ελληνικό λαό να κάνουν το ίδιο και να επιτρέψουν στον ελληνικό λαό να πάρει την απόφαση.

Δείτε το διάγγελμα του Τσίπρα εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=8wGTw3QkrfI

Today: Φωνή is counting on you

Φωνή Ελλήνων needs your help with “Βουλή των Ελλήνων: Απαιτούμε δημοψήφισμα για τη συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ”. Join Φωνή and 606 supporters today.