Αλλαγή administration team και/ή πολιτικών διαχείρισης

Αλλαγή administration team και/ή πολιτικών διαχείρισης

Started
September 13, 2022
Signatures: 22Next Goal: 25
Support now

Why this petition matters

Started by D V

Σκοπός της συλλογής υπογραφών είναι να παρουσιαστεί στον ιδιοκτήτη του group (παρακάμποντας το ίδιο το group) με την ελπίδα ότι μπορεί να επιφέρει κάποιες αλλαγές.

Είμαστε μέλη του κοινού μας group που, παρά τις συνήθεις διαφωνίες μας σχεδόν στα πάντα και μάλιστα σε ριζικό επίπεδο, μοιραζόμαστε την ανησυχία ότι η διαχείριση του group πάσχει από:

  • Έλλειψη διαφάνειας,
  • Έλλειψη παρουσίας του ιδιοκτήτη του group και όλων των διαχειριστών εκτός ενός, και
  • Έλλειψη ειλικρίνειας μεταξύ των μελών της ομάδας διαχείρισης.

Ο συνδυασμός αυτών δημιουργεί την αίσθηση ότι ο ένας διαχειριστής μεροληπτεί, παραβιάζει τις αρχές διαφάνειας και scripta manent (τα γραπτά μένουν) του group, και κυρίως βάζει σε κίνδυνο την κοινότητα: αφαίρεσε bans σε κατά κοινή ομολογία επικίνδυνους ανθρώπους, π.χ. τουλάχιστον δύο άτομα που έχουν κατηγορηθεί για παραβιάσεις συναίνεσης κατά συρροή και εκ πεποιθήσεως.

Το ban σε τέτοιους ανθρώπους δεν τους στερεί το λόγο απλώς, αλλά κυρίως τους μειώνει την ικανότητα grooming και είναι σημαντικό για την ασφάλεια νέον, μη υποψιασμένων μελών που μπορεί να βρεθούν στοχοποιημένα από κακόβουλους. Το administration team (ή συγκεκριμένος διαχειριστής δρώντας χωρίς συναίνεση ή γνώση) έσβησε ή εξαφάνισε τη λίστα των banned μελών χωρίς να παράσχει ικανοποιητική εξήγηση.

Φοβόμαστε ότι ο συγκεκριμένος διαχειριστής μεταφέρει διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας στην ομάδα διαχείρισης κι έτσι οι αποφάσεις της ομάδας καταλήγουν εξίσου διαστρεβλωμένες. Εικάζουμε ότι δρα χωρίς τη γνώση ή τη συναίνεση της υπόλοιπης ομάδας γιατί η διαγραφή πολύτιμων πληροφοριών και σχολίων δεν συνάδει με το scripta manent που θεωρούσαμε πάγια πολιτική του group.

Παρατηρούμε επίσης ότι σε πρόσφατα unbanned χρήστη έχει επιτραπεί από την ομάδα διαχείρισης εδώ και μέρες να απειλεί με φυσική βία ανθρώπους που διαφωνούν μαζί του.

Αυτές οι εξελίξεις μας θορυβούν και μας ανησυχούν, και μας φοβίζουν και για την online και για τη φυσική μας ασφάλεια.

Ζητούμε:

  • Να απομακρυνθεί ή αντικατασταθεί ο συγκεκριμένος διαχειριστής γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη των μελών του group.
  • Να βρεθούν νέοι διαχειριστές.
  • Αν δεν είναι εφικτή η (έστω περιστασιακή) παρουσία του ιδιοκτήτη του group, να σκεφτεί να το παραδώσει σε άτομο εμπιστοσύνης που έχει το χρόνο να επαναφέρει τις πολιτικές διαφάνειας που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Παράκληση, για να αποφύγουμε πιθανή διαγραφή των υπογραφών, επιθέσεις και τυχόν νομικά προβλήματα μην αναφέρετε ονόματα του group, administrators, ή άλλων χρηστών.

Κρατήστε τα σχόλιά σας πολιτισμένα.

Μην δώσετε αληθινά ονόματα. Αν ανησυχείτε για την ασφάλειά σας όπως πολλές από εμάς, μην δώσετε ούτε αληθινό ψευδώνυμο.

Support now
Signatures: 22Next Goal: 25
Support now