Köpeklerimiz okulun bahçesinde yaşamaya devam etsin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Yıllardır Şişli Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde baktığımız 4 köpeğimiz (Haydut, Çakal, Lady ve Sarı) barınağa gönderilmesin!

Haydut, Çakal, Lady ve Sarı son 1-2 haftadır Okul Aile Birliği'nin tehdidi altında. Yıllardır okul bahçesinde öğretmen ve öğrencilerle hep birlikte yaşayan, kimse korkmasın diye tellerle çevrili bir alana taşıdığımız 4 köpeğimizi Okul Aile Birliği hiç kimsenin görüşünü almadan barınağa göndermeye karar vermiş!!!

Peki niye? Çünkü hayvanları sevmeyen ve hayvanlardan korkan halı saha görevlisi seslerinden ve kokularından şikayetçiymiş!!!

Niye? Çünkü etrafı tellerle çevrili alanda yaşayan ve kimi görse kuyruk sallayıp dil çıkaran bu köpekler çok vahşiymiş!!!

Niye? Köpekler okul bahçesinde yaşayamazmış. Uygun değilmiş!!!

Belli ki Okul Aile Birliği'nin tek bir üyesi bile hayvansever değil ve "HAYVAN DOSTU OKUL PROJESİ"ni hayata geçiren okullar olduğundan bi:haber.

Bkz: http://www.ajanimo.com/hayvan-dostu-okul-projesiyle-cocuklar-hayvan-sevgisini-ve-sorumluluk-bilincini-ogreniyor/

Okul idaresinin, öğretmen, ve öğrencilerinin seslerine kulak vermeyip hayvan düşmanı bir politika izleyen Okul Aile Birliği'nin biran önce bu yanlışından dönmesini bunun yerine öğrencilere hayvan sevgisini aşılamaya yönelik çalışmalar yapmasını istiyoruz.

Ayrıca Okul Aile Birliği'ni 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nu (HKK) okumaya davet ediyoruz. HKK Madde 4b'ye göre sahipsiz hayvanların da, sahipli hayvanlar gibi yaşamları desteklenmelidir. HKK Madde 4d'ye göre ise hiçbir maddi kazanç ya da menfaat amacı gütmeksizin, sadece insani ve vicdani sorumlulukla sahipsiz hayvanlara bakan kişilerin teşviki esastır.

Yine bu kanunla şehirlerin kedilerin ve köpeklerin de yaşam alanı olduğu kabul edilmiş ve kedi köpeklerin seçtiği her noktada yaşamaya hakları olduğunun altı çizilmiştir.

Okul Aile Birliği'nin gözden kaçırdığı bir diğer nokta hayvanların doğal yaşam döngüsüdür. Doğal dengenin sonucu olarak alınan her bir köpeğin yerine yeni bir köpek yerleşecektir. Kısırlaştırılmış, aşıları yapılmış, Şişli Belediyesi'ne kayıtlı 4 köpeğimiz okul bahçesine yeni köpek girişini engellemektedir. Onlar atıldığı takdirde okul bahçesine yeni köpekler yerleşecektir. Bu doğal bir yaşam döngüsüdür.

Ve yine Okul Aile Birliği'nin ve bazı insanların düşündüğünün aksine köpeklerin doğal yaşam alanı  ormanlar değildir. Barınaklar hiç değildir. Ormanlar yabani hayvanların evi, barınaklar yaşlı ve engelli, sokakta hayatını sürdüremeyecek olan hayvanlar için en son düşünülecek çaredir. Barınaklarda ve ormanlarda açlık, susuzluk, sevgisizlik ya da diğer köpeklerin saldırısı sonucu her yıl yüzlerce hatta belki binlerce hayvan hayatını kaybetmektedir. Bu, biz hayvanseverlerin vicdanlarında ağır bir yük ve üzüntü oluşturmaktadır.

Köpekler evcil hayvanlardır. Yani doğaları gereği ormanda değil, barınakta değil, bahçede ya da evde insanla birlikte yaşaması gereken hayvanlardır.

Bu kampanyada lütfen yanımızda olup sesimizi duyurmamıza yardımcı olun. Haydut, Çakal, Lady ve Sarı yuvaları bildiği okullarında yaşamaya devam etsin!

Bugün Diler imzanı bekliyor!

Diler Gültekin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Köpeklerimiz okulun bahçesinde yaşamaya devam etsin!». Diler ve imza atan diğer 195 kişiye katıl.