Petition Closed
Petitioning Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü

Şişli'de aktif ve interaktif bir öğrenme merkezi olacak Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı'nın açılmasını istiyoruz!

Kitap Okuyan Çocuklar Projesi olarak Şişli ilçesinde Şişli Belediyesi bünyesinde Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı'nın açılmasını talep etmekteyiz.  Sayın Şişli Belediye Başkanı Hayri  İnönü'den Şişli ilçesinde interaktif ve aktif bir öğrenme merkezi olacak Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı'nın kurulmasını talep ediyoruz.

Kitap Okuyan Çocuklar Projesi nedir ve kimlerden oluşur?

Türkiye’nin her yerinden çocuğa kütüphane alışkanlığını kazandırmak; kitap ve okuma sevgisi aşılamak isteyen; özellikle hava şartlarının çocuklara uygun olmadığı zamanlarda kütüphaneleri aktif kullanarak çocukların eğlenerek öğrendiği, ailelerin birbirleriyle sosyalleşerek uyumlu toplumsal bağlar oluşturacağı oyun kitaplıklarının yerelleştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefiyle biraraya gelen bir topluluğuyuz.

Amacımız Türkiye’nin her yerinde, yerel belediyeler bünyesinde 0-6 ve 6-12 yaş gruplarına hitap edecek şekilde düzenlenmiş Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplıklarının oluşturulması.

Gelişmiş ülkelerde kadınlar hamileliklerinin sonlarına doğru ‘aile merkezi’, ‘toplum merkezi’ ya da ‘oyun merkezi’ adları verilen; içlerinde kütüphane, oyun yeri, çocuklar için mini sahnesi olan mekanlara gidiyorlar; muhitlerindeki diğer aileler ve çocuklarla tanışıp; bir çocuğun hayatlarının merkezine girmesiyle meydana gelen değişimi yardımlaşma ve birbirine destek olma yoluyla kolayca göğüslüyorlar.

Maalesef, Türkiye’de aileler çocuklarıyla birlikte apartman dairelerine sıkışmış durumdalar, asosyal olarak yetişiyorlar ve psikolojik açıdan zorlu dönemler geçiriyorlar. Hava şartlarının olumsuz olduğu aylardaysa da parklara bile gidilemediği için bir nevi ev hapsi yaşıyorlar. Halbuki çocuklarla yaşam, ne aile ne de çocuk açısından yıpratıcı olmalı; aksine hayata paylaşarak ve sosyalleşerek güzellikler katmalı.

Çoğunluğu genç nüfustan oluşan ülkemizin yarınlarının gelişimine büyük katkı sağlayacak ve okul öncesi eğitimdeki büyük bir boşluğu dolduracak bu projeye destek vereceğinize olan inancımız tam.  Bu vesileyle sizden imzanızı atarak Şişli ilçesinde bahsettiğimiz özelliklerde bir çocuk kütüphanesinin açılması talebini Şişli Belediyesi'ne iletmenizi rica ediyoruz.

Kitap Okuyan Çocuklar Projesi

www.kitapokuyancocuklar.org

www.facebook.com/KitapOkuyanCocuklar

bilgi@kitapokuyancocuklar.org

This petition was delivered to:
  • Şişli Belediye Başkanı
    Hayri İnönü

Kitap Okuyan Çocuklar started this petition with a single signature, and now has 693 supporters. Start a petition today to change something you care about.