Şeker hastalarının bütün ölçüm çubuklarını devlet karşılasın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Şeker hastası olmak, hayatı daha dikkatli yaşamaya bizleri zorluyor. Tüm bu zorluklara rağmen ilaçların fiyatlarının yüksek olması da birçok insanı mağdur etmekte.

Buna en basit örnek şeker ölçüm cihazlarının çubukları. Bu çubuklar hastalıkta doğu insülin dozunu ayarlama ve vurmada çok önemli bir yere sahip, şayet şekerinizi yanlış ölçerseniz soluğu hastanede alabilirsiniz. Bu çubukların 15₺ veya 17₺ gibi tam emin değilim 20₺’yı geçmeyen bir kısmını devlet karşılamakta ancak, devletin karşıladığı çubuklar şekeri asla doğru ölçemiyor. Bu durumda bizleri pahalı çubukları almaya zorluyor (50-60₺) ve bu çubuklar reçetede yazdığında en az 30₺ vermek zorunda kalıyoruz. Bir reçetede 10 tane yazdığını düşünürsek, en ucuz bize gelişi 300₺.

Devletin bu zor hastalıkta vatandaşlarına daha çok destek olması gerektiğini düşünüyor ve yardımlarınızı bekliyorum.

Bugün Emre imzanı bekliyor!

Emre Kılıç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Şeker hastalarının bütün ölçüm çubuklarını devlet karşılasın!». Emre ve imza atan diğer 54 kişiye katıl.