KARAYOLLARI TRABZON 10.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NE İZAFETEN ARTVİN VALİLİĞİ'NE

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

TALEP KONUSU  :ARTVIN ŞAVŞAT YOLUNDA GEREKLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİN ALINMASI HAKKINDA.

Artvin İli, Şavşat İlçesi, Pınarlı köyü nüfusuna kayıtlı Ünüversitesi öğrencisi Cihan Aydın Kısa bir süreliğine tatilini geçirmek için köyüne giderken Yanıklı köprüsü civarında geçirdiği kaza neticesinde, içinde bulunduğu aracın ilk tesbitlere göre;  buzlanma nedeniyle kayarak dereye düşmesi neticesinde yaşamını yitirmiştir.
Bu yollarda çok uzun süredir taş düşmesi, heyelan ve benzer sebeplerle ve bu sebepleri önleyici önlemler (Çelik halat, Bariyer vb.) alınmaması nedenleriyle çok sayıda insan yaşamını yitirmiştir. Bu sayının son yıllarda giderek arttığını ve ölüm ve yaralanma olaylarının buna paralel olarak yükseldiğini hep birlikte görüyor ve müşahade ediyoruz.
Federasyonumuza yapılan başvurular ve bizzat o yolda yaşanan tehlikeler  bölge insanımızın olduğu kadar turistik gezi için gelen insanlarında yaşam haklarını tehdit etmektedir.
Bölge insanımızın bu konularda doğal hakkı olan Kamu hizmetlerinin yerine getirilmesini yer tesbitlerinin yapılarak  ivedilikle Bariyer ve  Çelik hasır örülmesini talep ediyoruz. Saygılarımızla

ŞAVŞAT DERNEKLERİ FEDERASYONU ( ŞAVŞAT- FED)