ŞAVŞAT-ARTVİN yolu artık yapılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Her gün can korkusuyla seyahat etmek istemiyoruz. İnsanca bir ulaşım hakkı ve özgürlüğü istiyoruz. Yola düşen taşlar ve sürekli yaşanan heyelan olayları nedeniyle bir ilçe (ki bu ilçenin yolu Doğu Anadolu ile Karadeniz Bölgesini bağlıyor.) halkı yıllardır zor durumda yaşıyor. İlçede turizm faaliyetleri geliştirilecek deniyor bu yolla turizmin olmayacağı, bir adım ilerlemeyeceği kimsenin aklına gelmiyor veya gelip dillendirmiyor. Hopa-Borçka ve Ardahan-Şavşat arası yollar yapılıyor ve yapılacağı söyleniyor ancak bu yolu kullananların gelip Artvin-Şavşat arasından geçeceği ve bu güzergahın en tehlikeli yerinin burası olduğu gerçeği unutuluyor. Her gün onlarca insan, araba, şoförler, esnaf, köylüler her kim varsa bu yolu kullanan aynı korkuyla seyahat ediyor. İnsanlar birbirinden ayrılırken bir daha göremeyiz taş düşer belki diye kucaklaşıyor. Her yere duble yollar yapılırken bir tane insanca seyahat edebileceğimiz bir yol bize neden çok görülüyor? Her şey eninde sonunda gelip bu yola bağlanmıyor mu? Bu yol olmadan neyin gelişmesi neyin ilerlemesi neyin hizmetinden bahsediyoruz? İlla onlarca insanın öldüğü bir facianın yaşanmasını mı bekliyoruz? Hangi maddi külfet bir insan hayatından daha önemli olabilir? Şavşat-Artvin arasına insana yakışır, güvenli, çağdaş bir YOL istiyoruz! Siyasi, yönetici ve halktan bu konuyu çözüme kavuşturacak bir girişim bir SÖZ bekliyoruz! Artık bu yolda maddi manevi kayıp yaşamak istemiyoruz! ÖLMEK istemiyoruz!

Ve daha niceleri... Lütfen destek olun!